Tak jsem se do toho pustil - měl jsem vždy nastaveno schvalování aktualizací:
Abych nemusel nic potvrzovat, tak jsem nastavil “Automatické aktualizace”, zaškrtl jsem “Migration to Turris OS 5.x (HIGHLY EXPERIMENTAL)”, dal uložit a použít a nic. Už to je cca 4 h a žádná info o aktualizaci, v oznámeních nic není, v htop jsem za celou dobu nezahlédl nic zajímavého (namátkově jsem se díval hlavně na spotřebu RAM a CPU)…
Co teď? Dá se nějak ověřit, jestli probíhá aktualizace nebo můžu zkusit restart a znovu to zkusit spustit? Příp. lze aktualizaci vynutit přes SSH klienta?
IMHO změna stavu schvalování aktualizací nesouvisí přímo s aktualizacemi samotnými, tj. neznamená to že by se akt. hned spustily. Pokud si dobře pamatuji tak akt. se spouští zhruba po 6 hod. (byla o tom zmínka někde na fóru) takže 4 hod je málo
SSH pkgupdate samozřejmě funguje.
Dále je možno ve Forisu (resp. reForisu) vyvolat akt. tïm, že v sekci povolených balíčků jen beze změny klikneme na Uložit čímž se vyvolá akt.
Tzn. tento návod? opkg update proběhl, ale pkgupdate končí na chybě:
WARN:Migration for Turris 1.x is not available at the moment.
WARN:Requested package luci-i18n-ddns-en that is missing, ignoring as requested.
WARN:Requested package daemon-watchdog that is missing, ignoring as requested.
WARN:Requested package https-cert that is missing, ignoring as requested.
WARN:Requested package luci-i18n-wshaper-cs that is missing, ignoring as requested.
WARN:Requested package luci-i18n-wshaper-en that is missing, ignoring as requested.
Jado, v návodu se píše, že se aktualizace spustí ihned (“Migration starts immediately”).
Sypu si popel na hlavu. Nicméně jestli můžu poprosit, tak dokumentaci upravte:
Rozhodně bych v návodu na BTRFS nehledal návod, jak na Turrisu 1.x nainstalovat TOS 5. A další věc je, že z tohoto návodu chápu, že postupem, který jsem použil, do Turris 1.x dostanu TOS 5.
Každopádně děkuji za informaci, že to jde jedině přes medkit.
EDIT: Platí pro obnovení přes medkit tahle informace?
On Turris 1.x before first reboot, after migration is completed, you have to run following command over SSH: ROOT_DIR=/ /etc/updater/hook_postupdate/10_kernel-install. Failing to not do so can result in to not-booting router.
Aktualne mi jede modrak na poslednim OS 5.1.10 uplne bez problemu…
PAKON jsem nikdy moc nepochopil, jak z toho neco, krom te silene maluvky s domenami (ktera mimochodem sakra trva…) neco zajimaveho dostat… To MAJORDOMO proti tomu byla naprosta bomba…
RRDtool a Collectd (LuCi -> Statistiky) jsem rozjel, ale tam krom Packets/s | Bytes/s z toho vice nedostal…
Me staci neco PO: 20GB | UT: 15GB | ST: 18 GB | … a idealne moznost rozbit po stanicich.
Ano, je to tak a já toho i využil. Jelikož jsem nevyřešil problém s LXC a miniDLNA, tak jsem se přes Schnapps vrátil.
Udělal jsem si ruční zálohu ve Schnappsu, ale udělala se i automatická. Automatic pre-update snapshot (TurrisOS 5.1.10) Automatic post-update snapshot (TurrisOS 5.1.10)
Ahoj všem, na jaké verzi TOS 5 aktuálně Turris 1.x provozujete? Na 5.1.10 (po upgrade z TOS 3) mám občasne výpadky WIFI, které vyřeší restart. Co 5.2 testujete ho? Díky za info.