je mozne nejak zjistit verzi Turris OS, ktera je ulozena v NOR?
je nutne rozdelavat Turris a pripojovat microUSB kabel na jeho desku, kdyz nechci prechazet na UBIFS? Nebo staci vlozit kartu a nechat to treba pul hodiny prechroupat a vratit prepinace SW1?
jaky je vhodny software na Windows pro pripojeni konzole (analogie minicom na Win)?
Ale, trosicku jsem zazmatkoval, koukal jsem jinam a neslo mi do hlavy, jaktoze verze 2.4 by mohla mit JFFS2 a samozrejme mam UBIFS. Nicmene se na to chci vrhnout, ale az bude nejakej stabilnejsi OS, protoze ted mam taky problem s tim Segmentation Fault.
V kazdem pripade, za mne v tomto tematu asi vse a diky za konzultace, uz mam zase kapku jasneji
V souvislosti s tim, ze je jiz aktualni verze 3.5, tak zvazuji, jestli si mam vyupgradovat stavajici 2.4. Faktem je, ze vice nez rok provozuji Turris bez jakehokoliv problemu a tovarni nastaveni jsem nikdy nevyuzil. Taky tam mam rozchozenych pomerne dost sluzeb a obavam se, abych to zase vsechno zpet uspesne rozchodil.
Pro zakladni zalohovani pouzivam sysupgrade -b, nicmene premyslim, jestli je to dostatecne, aby me neco nenachytalo. Taky by asi bylo dobre si schovat sjetinu opkg list-installed. Napada jeste nekoho, co zajistit, aby se clovek potom “nedivil”?
Dle vypisu souboru to vypada, ze tam byl soubor nahran 6.1.2017, coz jeste nebyla k dispozici verze 3.5.
Kdyz jeste shrnu i druhou variantu, tak v pripade problemu se mi proste obnovi Turris OS 2.4, ktery se nasledne sam upgraduje na 3.5 (respektive aktualni), ze?
Takze tak zvazuji vsechna pro i proti, jestli do toho jit nebo ne, vsechno mi ted 100% a obavam se, abych to spis nerozvrtal
Je mi jasne, ze v pripade problemu ta obnova bude rychlejsi, nez v pripade obnovy na 2.4 a nasledny upgrade. Zase vzhledem k tomu, ze funguji x mesicu bez problemu (respektive nutnosti obnovy), tak si rikam, jestli je to opravdu “must have”
Takze verze v img je opravdu 3.5? Da se to nejak overit?
Minicom je vyreseny - pres puTTy.
BTW slo by dat ty .sh skripty k dispozici (pripadne vybrane casti) pro inspiraci?
Diky, projdu si to, ale svym zpusobem asi nic nepokazim primym prepsanim konfiguracnich souboru za moje zazalohovane. Na druhou stranu, skript staci spustit a ten vetsinu veci udela - mezeru vidim jen treba v dhcp, pokud clovek meniva zarizeni, tak ze musi udrzovat i skript aktualni (zarizeni, mac, ip).
BTW nevi nekdo, jak overit/zjistit verzi Turris OS v tom recovery image?
To niÄŤemu nebránĂ, uvedenĂ˝ postup se dÄ›lá na Turrisu (z Win se pĹ™ipojĂte pĹ™es Putty). OsobnÄ› bych si pak zmĂnÄ›nĂ˝ archiv stáhnul pĹ™es WinSCP do poÄŤĂtaÄŤe a tam ho rozbaloval.
Zrejme si nerozumime. Me jde ted primarne o to, jak zjistim verzi Turris OS v image pro SD kartu. Ve Win ho nemam jak rozbalit, neb mi to hlasi prazdny archiv.