mám Turris Shield, kde mi už delší dobu funguje openVPN. A rád bych si do sítě, kde je turris připojil i Synology NAS odjinud. Ale nedaří se mi to propojení udělat. Samotný Turris mi vygeneroval konfigurační soubor, který ale když nahraji do Synology nastavení, tak ztroskotám na uživatelském jménu a heslu. A to v tom souboru to není.
Takže otázka, jak připojit synology odjinud z internetu do domácí sítě skze Turris Shield openVPN?
Sám Turris Shield mi dělá openVPN server. Tzn přístup do vlastní sítě. POužívám takto na mobilu. Akorát na mobil jsem si nainstaloval openVPN a tam je přímo podpora config souboru. A ten všechno potřebné nastaví.
Zde si dovolím fotku, jako ukázku. Naimportuji soubor, ale stále to chce jméno a heslo. A přes toto se mi nedaří dostat. Přitom vše je uloženo v souboru, který jsem si vygeneroval v Turris Shieldu, který pracuje v OpenVPN server módu.
OPEN VPN jsem přestal používat, na mobilu fungovala, z jiných zařízení některé verze šly, jiné ne i přes stejné nastavení, stačila aktualizace na jinou verzi a VPN přestala fungovat nebo na ARM notebooku jsem zkoušel snad deset různých verzí a ani jedna nezafungovala. Teď používám wireguard a tam není problém. Na některých synology by měl jít také zprovoznit.
Na turrisu je připojování přes certifikát, zkoušel jsi jej vložit do nastavení v synology.
Cerifikáty k openvpn jsou na turrisu uloženy ve složce /etc/ssl/ca/openvpn.
@LeRacK
Mně hodně dělalo problém v exportu nastavení proto udp6
Někdy funguje a někdy ne (taky dle verze). Řešil jsem to smazáním 6 a bylo po problému.