V tom českém vláknu nemohu psát.
Nejde zakliknout reply.
Mám updater nastavený na Aktualizace je nutné schválit.
Běžím tedy na verzi 3.8.1.
Problém je že i po tolika hodinách nikde nevidím informaci o možnosti schválení updatu.
Jaký tam je interval?
Já myslím, že to zatím ještě nefunguje. Většinu nové funkčnosti ve verzi TurrisOS 3.8x se ještě nepodařilo přetavit ze stavu “polotovar” do stavu “použitelné”.
Od verze 3.8.1 a přetrvává to i v aktuální 3.8.2 mi zase nefungují některé weby a byl jsem donucen vypnout DNSSEC.
Podobné problémy jsem měl již někdy na jaře.
Nejde mi například web: http://www.c-n-c.cz/
Taky se začalo častěji (obden) objevovat u WiFi hlášení, že internet není dostupný (vykřičník u ikony wifi) a je nutno restartovat router.
DNS: význam forwardování se změnil od 3.8. Spíše bych doporučoval vypnout forwardování a nechat DNSSEC. Možná máte ISP kde zabere workaround z knot-resolver >= 1.4.0, ale ten zatím není v Omnia stable (někde jsem to tu ve fóru už taky zmínil).
Pro ty, kteří mají nefunkční Turris 1.x po updatu na 3.8.2 a již před updatem zmigrovali na btrfs, máme v případě problémů námi otestovaný lék a dále nebudou muset nic dělat:
A co když nemám BRTFS, ale aktualizace se instalovala, ale zatím jsem neprovedl reset? Jinak baterie bude jen na nastavení času, škoda peněz ji kupovat, ne?
Tak čas můj turris nevěděl (zeptal se na něj) a stejně to pak naběhlo, mám ho už skoro 4 roky, tak bych se divil, kdyby v baterce ještě něco bylo. Ale to je jedno. Hlavně potřebuji vyřešit tu mou situaci.
Kvůli tomu, že nemám BTRFS, které se nedá dostat do Turris 1.0 nějakým normálním způsobem, musím kvůli automatické aktualizaci na 3.8.2 uvést Turris 1.0 do továrního nastavení? PROČ? Já si bláhově myslel, že automatické aktualizace jsou automatické proto, že jsou bezproblémové a neomezí nebo dokonce neznemožní fungování routeru. Takže kvůli automatické aktualizaci musím uvést router do továrního nastavení a přijít o všechno nastavení? Ne, nějaká záloha z Forisu všechno nezazálohuje. To opravdu nejde zprovoznit router, aniž bych ho musel smazat? To je tedy velmi užitečná aktualizace, děkuji za ni. Pokud nemohu router dále používat v takovém stavu, v jakém byl, než ho znefunkčnila automatická aktualizace, tak už jaksi nemám náladu a zájem ho dále používat jako hlavní router. To jsou mi ty pokročilé možnosti a ten výkon k ničemu, když ten router musím uvést do továrního nastavení (ne mou vinou). Takže ho jen odpojím a hodím do skříně a koupím si jako hlavní router něco obyčejného funkčního, co nic moc navíc neumí a nemá velký výkon a nebude mi tudíž vadit, když po pár letech nebude fungovat, protože nepřijdu o žádná data.