Dobrý den,
Nepodařilo se někomu nějak interně na desce najít pin pro 12v Větráček ? V těchto letních měsících se mi Modrásek trochu začíná tavit :D, heatsink na desce je tak rozpálený že na něm v klidu jde smažit vajíško proto jsem přemíšlele nad přidáním větráku, dokonce jsem nalezl toto hezké poudro ale stále tápu kde vzít napájení pro větrák, nepovedlo se někomu přidat větrák ? https://www.printables.com/cs/model/391192-turris-1x-fan-cover/files
tvuj prispevek me pingnul k tomu ze jsem se konecne dokopal a dal na (sice omnii ale princip bude stejny) router obycejny USB vetracek z venku do zadniho USB. Teplota hned -10 C, coz za to niminalni usili - asi 20 vterin prace, je bezva
Já sem nakonec využil konektor na CPU vetrák prímo na desce jak navrhoval @cUBAk jediné co stále řeším jak sledovat teplotu protože luci statistiki mi stále píší jen tento error.
Jestli si vzpomínám ještě jsem musel ručně aktivovat Auto start té služby, a dát mu kam ukládat data, na interní msata SSD, hlavně ne na ten vnitřní čip, nemůžu si vzpomenout jak se to jmenuje…
Hmm, jak jí aktivuji ? v ui jsem povolil co šlo bohužel můj turris nedisponuje ssd jen SD kartou po migraci na Btrfs v rámci migrace, rovněž nemám možnost jakkoliv přidat protože mám osazené oba m2 sloty wifi kartami. Ale disponuji Home Assistantem nešlo by přidat senzor turris teploty přes nějaké rest api ? například aktuálně mám nastavé ukládání do /tmp/ ale i tak se tma nic nevytvoří
aha tak s SD kartou je to asi v pohode, Omnia ma na pevno pripajene MMC nebo jak se to jmenuje, coz nema moc rado zapis a odchazi to a nejde to vymenit. Tam se doporucuje strcit msata ssd nebo USB flashku.
V http://192.168.1.1/cgi-bin/luci/admin/statistics/collectd davam:
Ta SD karta taky moc nevydrží, pokud máš volné USB tak tam dej flešku a data ukládej na ni, aspoň prodloužíš život SD kartě. Já mám v 1.0 flešku i ssd disk přes USB na ukládání dat, záloh snapshotů, logů apd. Ten SSD disk mám ve storage pluginu připojený do SRV
Tak to máme identicky až na cestu já jí mám na /tpm/rrd
a služba je enablovaná, tak nevm vím že to dříve fungovalo až po přechodu na Btrfs to přestalo chodit.
jinak nakonec sem vymodeloval vlastní case který je zatím ve fázi prototypu je pro menší tiskárny a drží pohromadě bez lepidla díky japonským spojkám na trámy
Díky za config moc pomohl ale narazil jsem na zajmavou vec napojil jsem monitoring pres snmp ale v OID adresách nemohu nalést žádnou co by obsahovala teplotu nemáte s tím nejakou zkušenost ? jak stejná data co jsou ve statistikách načítat pres snmp