Problémy po aktualizaci Turris 1.x na 3.8.2 // volná diskuze

2-3 uživatelé nám to hlásili v rámci RC.

1 Like

Ne, ne … 20 je málo … jen tady v tom vlákně bude víc.
Ono to nahoře počítá … tj. v tomto vlákně je 24 uživatelů s tím, že někdo ví o dalších lidech, kterým to nejde.
Čili ne max. 20 kusů, ale min. 20 ks … to je lepší.

Očekávám korporátní Turris News mimořádné vydání do emailových schránek všech uživatelů Turris 1.x :slight_smile:

1 Like

Co jste to vypustili za updaty?
Mám nastaveno update po schválení a nainstalovalo se to samo.
WTF?

1 Like

Také mi router Turris 1.0 po poslední aktualizaci a následném restartu nefunguje. Nemůžu se ani dostat do administračního rozhraní. Byl bych rád, kdyby byl co nejdříve funkční, aniž bych ho musel obnovovat do továrního nastavení. Jak router zprovoznit, bohužel, zatím nevím. E-mail už jsem psal.
Na Turris Omnia takový problém nemám.

2 Likes

Tak podle reakcí to rozhodně nevypadá na ojedinělý výskyt. Samozřejmě, stát se to může, ale myslím, že došlo k hrubému zanedbání testování a update byl vypuštěn hrozně rychle. Nekoukalo se na reporty z RC (nebo nějak povrchně ano, ale nějakou záhadou se jim to nepodařilo reprodukovat).
Závěr? Spustit pořádné testovací prostředí, oddělit bezpečnostní aktualizace od aktualizací přinášející nové vlastnosti a trochu sjednotit systémy (někdo má BTRFS, někdo ne apod.)
Trochu mi to začíná připomínat rozštěpenost Androidu (sama mám Android).

3 Likes

Já to říkám furt … to pivo musí Turris team co nejdříve uspořádat.
Už jim dokážeme i poradit, jak to mají správně dělat … tak se aspoň při té diskuzi nebudou nudit! :slight_smile:

1 Like

Je to tak, já až do dneška nevěděl co to jako ten BTRFS má být, že je k tomu potřeba flashka a že se to musí instalovat přes konzoli. Turris mě baví, ale nemám na to na týdenní úrovni číst, co je nového a sledovat, co vlastně ty zkratky mají znamenat. Všechno má být defaultně vysvětleno a popsáno pro normální BFU.

Přidávám se do klubu. Po nočním updatu mrtvý Turris 1.0.

Provedl jsem restart do factory (nemám BTRFS), a momentálně fungujeme. Bylo nutné přeskočit průvodce - aby znova nestáhl rozbitý update - a dát Googlí DNS servery (nevím proč, s factory imagem nefunguje resolvování DNS - s i bez forwardingu).

Ovšem, v noci se asi update nainstaluje tak jako tak, že?

Vážení, to je všechno hezký, nějaký BFLMPSVZ mi neříká nic, ve Windowsech se taky nehrabu přes CMD.
Projektu Turris jsem od začátku věřil i přes různé pindy o shromažďování údajů apod. a tak jsem do toho šel. Co se týče mě, určitě bych si vystačil s Forisem, kdyby tam šlo nastavit port na IP kameru a vnitřní IP pro NAS a WiFi tiskárnu. Takhle jsem musel do LuCi, kde se teda pohybuju hooodně opatrně, protože je to “neblbuvdorný”. Takže krom výše uvedeného tam žádný zásahy nemám a přesto je z toho, jak jsem už psal, “vesele blikající mrtvej modrej kus nábytku”.

Jistě by to stouplo být větší časové rezervy mezi RC a deploy.
Updater se spouští jednou denně, tak když v 11 vyšla RC2 a další den deploy 11:45, někteří co testují a nečetli o tom nemuseli ani vědět. A co teprve automaticky reset po 3 dnech od instalace aktualizací…
Chtělo by to trochu natáhnout ty termíny, alespoň víte že chyba je až v RC2

Vyjímka potvrzuje pravidlo … Turris 1.0 - 3.8.2. vše OK - restart v noci ve 3h dle nastavení, Omnia - 3.8.2 - restartována ručně - tam probíhal update přes den a sledoval jsem zatížení - update trval celkem dlouho takže počítám, že na Turrisu musel trvat ještě déle - nemůže být problém v uspěchaném restartu ? - to už tady taky jednou bylo, že předčasný restart po aktualizaci to celé rozbil …

1 Like

Restart byl naplánován v 3:30, ráno jsem vstával v 5 hodin a nešlo to. Leda pokud by to trvalo tak dlouho, ale to pochybuji.

Když mi to na Omnii trvalo maximálně několik málo minut, tak Turris 1.0 muselo několik hodin snad stačit. Ale Turris 1.0 nefunguje.

Po poslednim update mam z Turris nepristupny svitici LED pasek. Pri jakemkoliv pokusu o reset do tovaru a obnovu se to zasekne vicemene na aktualizacich a opet se to dostane do stavu svitiho LED pasku.
Panove, prosim jak vypnu automaticke updaty po resetu do tovarniho nastaveni? Uz me nebavi nefunkcni updaty a neustala obnova…

Já jsem normálně přeskočil průvodce (link vpravo nahoře).

Nefunguje potom ale DNS. Je nutné použít jiné - třeba Googlí 8.8.8.8

to jsem udelal take, nic jineho mi nakonec nezbylo, jenze on si po case zase zacne tahat updaty a jsem tam kde jsem byl, pripadne nefunguje neco jineho…

Nechápu ale jednu věc, proč poslední update už nebyl odstaven, aby těm co obnoví turris se již znovu nenainstaloval. Za mě megafail.

2 Likes

Hmm… Zkusil jsem vypnout updater service, tak uvidíme. Já mu ty updaty zatrhnu :smiley:

Těch lidí, co to postihlo, musejí být stovky až tisíce.

Souhlasím. Hlavně v případě, kdy se obnoví turris a stáhne se aktualizace a hned se to blokne. Tak buďto to funguje jen těm co mají trochu jinou hw revizi a nebo jiný nastavení, ostatním se to logicky musí bloknout taky. Takže to bude nejspíš většina lidí.