Problémy po aktualizaci Turris 1.x na 3.8.2 // volná diskuze

Zeptejte se Honzy Čermáka, ten tam z Turris teamu před časem odešel pracovat.
Ale raději přes soukromou zprávu (@sairon), ať tady nejsou naštvaní, že se diskutuje a podporuje konkurence! :slight_smile:

unifi je rozhodně méně bezchybné než Turris, nedávno nám to v práci udělalo stejné psí kusy po updatu jako včera Turris

No to je přesně to, co jsem nechtěl slyšet, ale díky za informaci. Nevím, ale prosím dále na toto téma raději už soukromě, ať je tady raději řešení pro Turris 1.x. Všem děkuji @JFa @nones tslany.

Na druhou stranu, i mistr tesar se nekdy utne. Loni kdyz vysel iOS 10, tak lidi co v prvnich minutach spustili update, tak si bricknuli telefon a museli delat full restore pres iTunes…
Apple to ale behem 20 opravil.

Promiňte, ale tady se mistr “utíná” každý druhý update…

1 Like

Tak hrozne to nebude.
Na druhou stranu, Turris byl za 1 CZK a od zacatku to byl experimentalni produkt => je dobre mit nejaky backup. Otevrel jsem suplik a byla tam WL500 a Mikrotik…

1 Like

Aktualizace je již odstraněna, tedy mohu povolit aktualizace?

Ja jsem nasadil 3.6.5 v 5:30 a samozrejme zapomel ze v ulozene konfiguraci mam povoleno, tak se me to tam dostalo zvonu (moje chyba, ruka rychlejsi nez myslenka) a tak uz se me s tim nechtelo znovu, takze jsem radeji jel do prace

Sakra, stalo se mi to samé, ale chce to restart, ten jsem ještě neprovedl, tak snad to půjde opravit, když to ještě běží.

Takže jednoduchá otázka, stáhla se mi 3.8.2 a čeká na restart. Co mám udělat pro to, aby se mě to znovu neseklo?

Nerestartovat a cekat na dalsi update ,nebo navod ,az se na chybu prijde. A nastavit si aut. restart na max. cas

Já WL500 daroval sestře. Takže aktuálně nemám žádný backup. A doufám, že během dneška, nejpozději zítra vyjde oprava a já budu moci s klidem restartovat. Protože v pátek jedu na LinuxDays a jestli o víkendu nepojede internet, tak žena nebude moc ráda.

@Vaclav neslo by tu aktualizaci zatim vypnout at nejsou nastvany ti co provedou reset a natahne se jim tam znova. Pokud tedy uz nebyla chybka nalezena…me se to aktualizovalo pred hodinou,ale mam zmigrovano takze se nestresuju.

Takže super, ačkoli jsem aktualizace zakázal, tak se sama udělala ráno ve 3:19.
To mám fakt radost, takže další rollback, ještě že je kam. :angry:

jak jsem psal vyse, mohlo by pomoct zruseni toho naplanovaneho jobu na restart
root@turris:~# atq
1 Fri Oct 6 03:30:00 2017 a root
root@turris:~# atrm 1

Jj ja to ani neresim restart pocka tech 10 dni a do ty doby to urcite vyreseno bude…spis myslim na ty co nemaji btrfs a schnapps a to kolecko resetu mozna budou muset delat zbytecne znovu. Ikdyz jestli turris konektivitu ma, tak update projde i bez tovarniho resetu.

Můj Turris 1.0 konektivitu neměl, v konzoli to skončilo na “no kernel image found”. Musela jsem přes MicroSD továrko. Pak jsem rovnou zmigrovala na BTRFS.

Také stejné příznaky, vypadá to že NIC vypustil update bez otestování na 1.X

To urcite ne. Jen se to na jejich kusech a konfiguracich asi neprojevilo.

V každém případě jsem docela zvědav na přesnou příčinu. Nemám nijak extra divokou konfiguraci a zatím se mi veškeré zde popisované problémy s aktualizacemi vyhly, ale tentokrát jsem neměl odvahu udělat restart. Radši počkám na závěry vyšetřování a budu doufat, že mezitím nevypadne proud.