Do českého vlákna stále nelze přispívat…
EDIT: Díky, @Pepe, za superrychlý screenshot. Update fora před pár dny pokazil práva, opraveno ručně, už by to mělo jet.
Omlouvám se, asi bug fora. Prosím o screenshot chyby do PM, pokusím se napravit ASAP.
A já jsem si říkal co jsem při aktualizaci zvoral Nicméně první takový problém za celou dobu používání, tj tři a půl roku zhruba, klobouk dolu (nepočítám-li problémy s odesíláním dat). Nefungovalo nic, ani jsem nedostal IP a nepřipojil se na router přes manuál. Nic jiného jsem při zjištění problmu nezkoušel, router jsem zresetoval, nastavil a normálně funguji dále.
@Vaclav: Diky za prani klidne noci.
S Turris 1.0 jsem dopadl jako ostatni, po SW reset nabehne do default, ale:
-
Not found: ‘/foris/’
-
Not found: ‘/cgi-bin/luci’
-
konzole nedostupna
root@192.168.1.1’s password:
Access denied -
forum je pretizene
Takze je cas vratit se ke korenum, vytahnout zalozni WL500… Lepsi funkcni WL500 nez na*rana manzelka ze nejede TV, Internet, nejde regulovat teplota, svetla, atd
Diky /wizard volat naprimo me nenapadlo
Děkuji za info. Problémy s fórem pocítilo mnoho dalších uživatelů i já, omlouvám se za ně, jsou způsobeny především zátěží. Právě jsem restartoval virtuální server, na kterém forum je a po odpojení všech visících procesů bychom na tom měli být o něco lépe.
Netřeba se bát, rozhodně se neplánujeme s Turrisy 1.x loučit.
Naopak jim chceme věnovat péči tak dlouho, jak jen to půjde. I proto ta migrace na Btrfs a microSD kartu. Nejčastěji odcházející komponentou routerů je právě NAND. Někteří uživatelé ji při experimentech uzapisují. Dalším rekordmanem je pak WAN port: bouřky.
Ale nic nás, zatím, příliš nelimituje v dalším vývoji. Limitem je občas architektura, ale nezastavuje nás v údržbě a bezpečnostních aktualizacích.
Mnoho členů týmu stále používá modrý Turris nejen na testování, ale i doma jako hlavní přípojný bod. Ani Ti se jej nechtějí vzdát Minimálně 5 let bychom mu rádi dali.
Dokud budu v týmu, rozhodně se nebudeme s modrásky loučit To Vám můžu slíbit.
Ano, je to kampaň. Velká virální kampaň.
“Mrtvé” routery rádi pomáháme řešit na tech.support@turris.cz. I Vám
@vlk, @commar Ta předpověď “zalité sluncem” se povedla jen částečně, pardon, příště se pokusíme zařídit přesnější.
Stejný problém jako ostatní. Nucená obnova. Pěkně nám ten den začíná.
A pomohla?
Ja skoncil po obnove s hlaskou:
Sorry, the requested URL ‘http://192.168.1.1/foris/wizard/’ caused an error:
Not found: ‘/foris/wizard/’
Ano, naštěstí jo, obnovil jsem i nějakou starší zálohu a jde se nastavovat zbytek… Vypnul jsem pro jistotu aktualizace, než bude potvrzeno, že to stáhli a počkám si na řádný test.
Strasne dlouho jsem odkladal prechod na btrfs, az to bylo vynuceno.
Kazdopadne Turris byl jednou z poslednich veci, kde jsem duveroval automatickemu update…
Děkuji za nabídku, stačí když jsem posílal report hned po vydání RC2.
Pro pobaveni:
11:00 vydána RC2
11:30 nainstalována a zjištěna nefunkčnost
13:00 odeslán report na technickou podporu
Další den
9:00 mail od vás s požadavkem na další log (vzbudil mě po noční) kašlal jsem na to, vstal a poslal, ať máte co dělat. Bral jsem to jako chybu co se stane více lidem
11:30 oznámení finální verze
Na technické podpoře psali, že se problém nedaří reprodukovat, tady píšete že se stal na pár testovacích turrisech. Tak jak to tedy je?
Na email som písal, zatiaľ bez odpovede
Turris 1.0. V noci restart po updatu 3.8.2. Dnes ráno naštvaná SMS z domova. že nejede router a nepomáhá ani obligátní odpojení od napájení a restart.
Tož si asi vemu dovolenou a pojedu domů se tím zabývat, protože jinak mě coby “rodinného ajťáka” asi ukamenují… (A moje víra v automatické aktualizace, i do teď silně nahnutá, právě uhasla kompletně.)
Rozumím tomu správně, že router Turris 1.x v podstatě končí a vývoj už bude pokračovat jako multimediální krabička? Stačilo to říct napřímo a nenabízet prodlužování.
Nemáte někdo zkušenost s Ubiquity (EdgeRouter X nebo UniFi Security Gateway)? Náhrada Turrisu jako routeru. Děkuji
Automatické aktualizace jsou dobrá věc, ale u jiné firmy. Provozuji již několik let Synology server a ten je zcela v pohodě…
Ísť do UBNT uvažujem už dlhšiu dobu, nielen router, ale komplet domácnost so switchom a bezpečnostnými kamerami.