Problémy po aktualizaci Turris 1.x na 3.8.2 // volná diskuze

Do českého vlákna stále nelze přispívat…

1 Like

EDIT: Díky, @Pepe, za superrychlý screenshot. Update fora před pár dny pokazil práva, opraveno ručně, už by to mělo jet.

Omlouvám se, asi bug fora. Prosím o screenshot chyby do PM, pokusím se napravit ASAP.

A já jsem si říkal co jsem při aktualizaci zvoral :smiley: Nicméně první takový problém za celou dobu používání, tj tři a půl roku zhruba, klobouk dolu (nepočítám-li problémy s odesíláním dat). Nefungovalo nic, ani jsem nedostal IP a nepřipojil se na router přes manuál. Nic jiného jsem při zjištění problmu nezkoušel, router jsem zresetoval, nastavil a normálně funguji dále.

1 Like

@Vaclav: Diky za prani klidne noci.

S Turris 1.0 jsem dopadl jako ostatni, po SW reset nabehne do default, ale:

• Not found: ‘/foris/’

• Not found: ‘/cgi-bin/luci’

• konzole nedostupna
    root@192.168.1.1’s password:
    Access denied

• forum je pretizene

Takze je cas vratit se ke korenum, vytahnout zalozni WL500… Lepsi funkcni WL500 nez na*rana manzelka ze nejede TV, Internet, nejde regulovat teplota, svetla, atd

Diky /wizard volat naprimo me nenapadlo :slight_smile:

Děkuji za info. Problémy s fórem pocítilo mnoho dalších uživatelů i já, omlouvám se za ně, jsou způsobeny především zátěží. Právě jsem restartoval virtuální server, na kterém forum je a po odpojení všech visících procesů bychom na tom měli být o něco lépe.

Netřeba se bát, rozhodně se neplánujeme s Turrisy 1.x loučit.

Naopak jim chceme věnovat péči tak dlouho, jak jen to půjde. I proto ta migrace na Btrfs a microSD kartu. Nejčastěji odcházející komponentou routerů je právě NAND. Někteří uživatelé ji při experimentech uzapisují. Dalším rekordmanem je pak WAN port: bouřky. :confused:
Ale nic nás, zatím, příliš nelimituje v dalším vývoji. Limitem je občas architektura, ale nezastavuje nás v údržbě a bezpečnostních aktualizacích.

Mnoho členů týmu stále používá modrý Turris nejen na testování, ale i doma jako hlavní přípojný bod. Ani Ti se jej nechtějí vzdát :wink: Minimálně 5 let bychom mu rádi dali.

Dokud budu v týmu, rozhodně se nebudeme s modrásky loučit :wink: To Vám můžu slíbit.

2 Likes

Ano, je to kampaň. Velká virální kampaň. :sunglasses:

1 Like

“Mrtvé” routery rádi pomáháme řešit na tech.support@turris.cz. I Vám :wink: :blush:

@vlk, @commar Ta předpověď “zalité sluncem” se povedla jen částečně, pardon, příště se pokusíme zařídit přesnější. :smirk:

Stejný problém jako ostatní. Nucená obnova. :frowning: Pěkně nám ten den začíná.

A pomohla?

Ja skoncil po obnove s hlaskou:
Sorry, the requested URL ‘http://192.168.1.1/foris/wizard/’ caused an error:
Not found: ‘/foris/wizard/’

Ano, naštěstí jo, obnovil jsem i nějakou starší zálohu a jde se nastavovat zbytek… Vypnul jsem pro jistotu aktualizace, než bude potvrzeno, že to stáhli a počkám si na řádný test.

Strasne dlouho jsem odkladal prechod na btrfs, az to bylo vynuceno.
Kazdopadne Turris byl jednou z poslednich veci, kde jsem duveroval automatickemu update…

Děkuji za nabídku, stačí když jsem posílal report hned po vydání RC2.
Pro pobaveni:
11:00 vydána RC2
11:30 nainstalována a zjištěna nefunkčnost
13:00 odeslán report na technickou podporu
Další den
9:00 mail od vás s požadavkem na další log (vzbudil mě po noční) kašlal jsem na to, vstal a poslal, ať máte co dělat. Bral jsem to jako chybu co se stane více lidem
11:30 oznámení finální verze

Na technické podpoře psali, že se problém nedaří reprodukovat, tady píšete že se stal na pár testovacích turrisech. Tak jak to tedy je?

2 Likes

Na email som písal, zatiaľ bez odpovede :slight_smile:

Turris 1.0. V noci restart po updatu 3.8.2. Dnes ráno naštvaná SMS z domova. že nejede router a nepomáhá ani obligátní odpojení od napájení a restart.

Tož si asi vemu dovolenou a pojedu domů se tím zabývat, protože jinak mě coby “rodinného ajťáka” asi ukamenují… (A moje víra v automatické aktualizace, i do teď silně nahnutá, právě uhasla kompletně.)

4 Likes

Rozumím tomu správně, že router Turris 1.x v podstatě končí a vývoj už bude pokračovat jako multimediální krabička? Stačilo to říct napřímo a nenabízet prodlužování.

Nemáte někdo zkušenost s Ubiquity (EdgeRouter X nebo UniFi Security Gateway)? Náhrada Turrisu jako routeru. Děkuji

Automatické aktualizace jsou dobrá věc, ale u jiné firmy. Provozuji již několik let Synology server a ten je zcela v pohodě…

Ísť do UBNT uvažujem už dlhšiu dobu, nielen router, ale komplet domácnost so switchom a bezpečnostnými kamerami.