Problémy po aktualizaci Turris 1.x na 3.8.2 // volná diskuze

Co myslíte, jaká je dneska v BOSPORU nálada?

Tak myslím že tohoto svatého grálu ještě nedosáhli. Z LAN internet sice nejede (nefungují iptables atd.), ale přímo z routeru se ven dá dostat, a updater zdá se taky funguje, takže, hodně teoreticky, pokud vydají opravu, tak se router “sám” updatuje a opraví :slight_smile: … tedy dle mě, pořád se jim ještě nepodařilo to zmrtvit tak, že bez zásahu z konzole to nepojede :-)))

Ale dost už legrace na účet vývojářů, myslím že i tak v3.8.x, resp v3.8.2 pro ně bude dostatečná noční můra a pokud to povede k tomu, že vypouštění nových verzí bude pozvolnější, testované a hlavně s důrazem na to, že router má být neviditelné, pro uživatele nejlépe bezúdržbové a fungující zařízení s uptimem několik let :-))) bude to super epes rádes :slight_smile:

3 Likes

Ještě nebyl automatický restart ve 3:30 nebo v 0:30, jak je nastaveno by default. :slight_smile:

Btw. Ne všem se to automaticky aktualizovalo na 3.8.x. Např. u mě dobrý (musím pochválit ten updater), protože asi 2-3 týdny otravuje na email o chybě: inconsistent: Requested package updater-migrate that is not available. Ale, když vidím, jaká je zde byla plodná diskuze u 3.8., tak mě zatím ani nehne s tím něco dělat. Takže stále frčím na 3.7.5

33 dní bez restartu a stále běží bezproblémů. Někdy se to fóro vyplatí sledovat.
(https://ctrlv.cz/shots/2017/10/03/s5pk.png)

1 Like

Skvělá. Nařízena celofiremní, samozřejmě placená, dovolená min do pátku (v3.8.3)

1 Like

Tak ted asi v pohodě ,ale až přijdou ráno lidi tak to možná ještě nepoznaj pokud nerestartovali. Ani nevím jestli se dá nainstalovat opravný update bez rebootu po předchozím updatu. Pokud ne tak se stejně časem odpojej :slight_smile:

1 Like

Mě updater nefunguje. Nemá přístup do internetu. Docela mě zajímá jak to budou opravovat u mrtvých routerů, když jediná možnost je tovární nastavení a to ještě ne každý sleduje fórum.

2 Likes

Takže se také přidávám. Turris 1.0, po dnešním updatu a restartu mrtvo. Nepříjemné.

3 Likes

no myslím ,že nás tu čeká největší nával za celý roky :slight_smile:

4 Likes

Však už taky jsem dnes poprvé zažil forum přetížené, že se na něj ani nedalo přihlásit. Ukázala se jen nějaká chybová hláška nginx

3 Likes

429 Too Many Requests, nginx … taky jsem na to koukal jako tele na vrata

1 Like

Že by výlet na Jiřák?

2 Likes

jj na pár minut to vypadlo ,asi se server vypíná když je tu moc sprostejch slov :slight_smile:

1 Like

Dnes byl na CZNIC teambuilding, takže dopo vypustil někdo update a šel se bavil, proto ten masakr, odpo už nikdo nezaznamenal že je průšvih… :disappointed:

3 Likes

muhehe, já vždycky říkal, že jedna fotka dokáže nahradit tisíc slov a lecos vysvětlit :wink:

Mě blokace updateru asi funguje…

atq
1 Fri Oct 6 03:30:00 2017 a root
atrm 1
a ted jen doufat, ze nevypnou proud dokud to kluci turrisaci neopravi :slight_smile:

1 Like

Původní popis problému

A vy se do Turrise 1.0 dostanete? Ty občasné restarty routeru mi byly nepříjemné, ale dnes přišel mail s tím, že se má router restartovat pro dokončení aktualizací, nic jsem nerestartoval, ale router se samozřejmě zase restart sám a teď jsem totálně v řiti - nemůžu se na něj nijak dostat - WiFi neběží, po LAN se na něj taky nedostanu a dlouhé podržení restart-tlačítka nepomohlo - router proběhl všechny diody, pak na nich začal procházet všechny barvy a skončil na tom, že všechny diody svítí červeně. Ve Win 10 v podrobnostech sítě je automaticky nakonfigurovaná adresa 169.254.58.38, což není ani moje veřejná IP, ani adresa, kterou jsem měl nastavenou pro vnitřní síť.

„Řešení“

Restart-tlačítko jsem držel přes půl minuty a nechal router, ať si žije vlastním životem. Po nějaké době naběhl a po otevření 192.168.1.1 se spustil instalační wizard, který ale hlásí problém s DNS. Přeskočil jsem wizard, dal jsem test připojení ve Forisu a už to jelo, takže jsem zkusil znovu spustit wizard ( 192.168.1.1/wizard ) a teď už v něm visím na automatických aktualizacích, tak jsem zvědavý, jestli to doběhne nebo ne.

1 Like

Omlouvám se za chybu, nemůžu však ovlivnit vše. V čase, kdy mám možnost sedět u počítače či telefonu se Vám snažím být k ruce. I na teambuildingu, v metru, všude :slight_smile:

Díky za fór, oceňuji humor, v “těžších chvílích” především.

Budu se snažit pročíst vlákny. Chápu, že si chcete popovídat a ulevit, ale teď je toho na fóru skutečně hodně najednou v několika vláknech. A máloco je relevantní a pomáhající řešení problémů. Pojďme být konstruktivní a vzájemně si nepřidělávat práci.

Zítra se na opravy společně s týmem vrhneme a uvidíme.

Tak ještě doplním, že po pár restartech a aktualizacích na mě vyskočila na Homepage Forise chybová hláška:
Error from 2017/10/03 23:28:32
Migration to updater-ng failed: Unsuccessful creation of list of additional installed packages: Unknown error.

Asi se to bude týkat jazyků, protože Furis mi běží v EN a nelze to změnit.

Prosím nědělat ukvapené závěry, i na teambuildingu jsem pracoval. :nerd:
O problému víme a za všechny popisy a logy jsme a budeme rádi.

Jsem rád, že se rozběhlo diskuzní vlákno, ale budeme rádi, pokud nám předáte relevantní info do vláken k tomu určených:

Klidnou noc a dobré ráno :wink:

1 Like