Problémy po aktualizaci Turris 1.x na 3.8.2 // volná diskuze

1. po zmigrování na BTRFS a bootování z SD nevím, snad nějaký vývojář poradí? Před zmigrováním bylo možno vyčíst z moutování /. Pokud vyndáte SD kartu a nabootujete z NAND, uvidíte v mountpointech / jako UBIFS nebo JFFS2
    EDIT: teoreticky by mělo být možné přimountovat si někam bokem původní svazek z NAND a podívat se, nemám vyzkoušeno

2. celý volume, tedy v našem případě celý mounpoint, tedy root /, tedy vše co máte po zmigrování na SD kartě
    EDIT: schnapps funguje bezvadně a přehledně pro rychlé akce typu create/delete/restore, pro bližší info možno použít přímo btrfs nástroje, jako např:

pro informace o všech subvolume
btrfs sub list /

pro informace o snapshotech
btrfs sub list -s /

3 Likes
  1. V systémovém logu by to mělo být napsáno. Hledejte ubifs
  2. Měl by to být aktuální obraz systému

Tak dnešní update se fakt nepovedl. Vytáhnul jsem ze skříně Netgear a uvidíme :frowning: …kdy se na to podívám. Snad o víkendu bude čas. Zatím tedy bez služeb co mi na turrisu běží a až to dám zpět do kupy, tak hned vypínám aktualizace.

2 Likes

Pokud rollback přes schnapps tak tam stačí mobil a ssh client. Pokud flash systému z sdkarty do NOR tak tam stačí mikrousb kabel.

1 Like

Taky se mi internet po aktualizaci umrtvil. Ve forisu nejde otevřít záložka Wan a o routeru. resp. vyběhne stránka s error logem. Zaplať ten nahoře za schnapps.
Bylo by krásný povolit i těm pod smlouvou vypnutí aktualizací jinak se moje testovací králičí uši nevejdou do dveří.
Pěkný je ,že takováhle chyba už dalším updatem opravit nelze bez zásahu uživatele.

Jsem zvědav na reakce zítra, dnes už si toho nějak nevšimli… ale tohle se opravdu nepovedlo a i když máme router zadarmo, tak jsem si dnes dost zanadávala :slight_smile: a oživila můj starý Asus router…

Snad ne Asus WL500Gp ? Ten mi tu už běží v kuse asi 7 let :slight_smile: A to na něm běží webserver s redakčním systémem, Ftp server a MPD :smile:

Přesně ten, můj nesmrtelný :slight_smile:

Já si vůbec nedokážu představit ty školy a instituce, o kterých nám tady psali, že používají Turris pro připojení. To musí být sranda, když jim připojení odejde po aktualizaci do kytek a ajťák jezdí na zavolání jenom jednou týdně v pondělí.

2 Likes

Prý to po večerech objíždí @Vaclav , proto je to tu bez reakce…

2 Likes

A to některý školní ajťáci jsou učitelé co umí líp ve wordu než ostatní :slight_smile:

1 Like

No, odcházeli z práce nejspíš kanálama, tak si všimnout jistě nemohli. Myslím si, že 3.října 2017 se zapíše tučným písmem do černé historie projektu. Je to asi noční můra každého programátora, že vypustí verzi, odejde dom a něco se podělá. Tak mají tu dávku smůly vybranou … a my snad také.

Tak stalo se to mnohokrát (prakticky po každé aktualizaci), ale tak, že je z routeru mrtvá krabička a obnovit to lze zásahem do hardware (nemluvím o těch, co přešli na BTRFS, to bude malá skupinka zde na foru), to je asi poprvé… moc spěchali a i když měli report z RC, tak to pustili ven…

Osobně se už docela těším na konec smlouvy, kdy updaty vypnu a aktualizuju jednou za pul roku, čistě z hecu a nudy :slight_smile: Teď si říkám…ještě že sem to zmigroval na brtfs jinak bych asi dneska nespal a Flashoval z karty :slight_smile:

Já už měla po smlouvě, ale kvůli vděčnosti jsem stále nechala posílat statistiky a všechny ty NSA věci okolo, co byly podmínkou smlouvy. Ale teď kompletní přeinstalací už mě k tomu donutit nemohou a za ten fail to snad ani nečekají.

Právě proběhl pravidelný samovolný restart mého routeru … vypla se WiFi, WAN dioda, odpojilo se LAN připojení mého PC … po cca 10 sec. dle diod restart routeru, teď zas jedu dál.
Známá nemoc verze 3.8 a 3.8.1, ale furt lepší než mrtvola s 3.8.2

mě se žádný restarty na 3.8.1 @ v1.1 nedějou takže jsem na 10 dní do restartu v pohodě :slight_smile: Koukám ,že píšeš sám sobě …bych nečekal ,že to pujde

Jenom se obávám, že tímto začíná druhá vlna omezení vývoje pro Turris 1x. Po skončení všech smluv se se starým Turrisem trápit určitě chtít nebudou…

No, ono lepší reklamu té migraci na BTRFS udělat nemohli. Teď myslím, že jí provede většina uživatelů Turris 1.x, kteří alespoň občas zabrousí sem na fórum pro informace a přehled, co je nového.

Nebyla ona to nakonec připravená reklamní akce? :slight_smile:

2 Likes

Jo, už si povídám i sám se sebou! :slight_smile:

1 Like