Domnívám se, že problém s eMMC vychází z toho, že projekt Turris změnil základní princip fungování OpenWRT. OpenWRT do souborového systému v podstatě nezapisovalo. Ale to se už dostáváme někam jinam. U routeru s novou deskou na tohle budu myslet a zkusím používat spíš SSD.
PS: A takhle milí přátelé přesně vznikají konspirační teorie o “kazítkách” v produktech. Ve skutečnosti téměř vždy jde o nejslabší článek řetězu - součástku, která prostě nevydrží zátěž na kterou inženýr nepomyslel nebo nebyla předvídatelná v době návrhu.
Jenze kdyz mas eMMC a SSD, tak kdyz ti spadne filesystem, tak si das restore, potom si obnovis par konfiguraku ze zalohy a data na SSD zustanou a za chvilku fungujes. Kdyz ti spadne na SSD, tak ti to udela papa i se vsema datama, LXC,…
Jen jsem se chtěl připojit k postiženým, já to vloni také řešil, poslaný nefunkční box několik měsíc bez jakékoliv odpovědi a ozvali se mi též až po nějaké stížnosti shora.
to by me taky zajimalo … pred par dny mi nejspise umrelo castecne eMMC (a mozna i dalsi elektronika na nem … btw pripojeno na UPS), router ted bezi (a nekolik mesicu jeste pobezi) v nejakem nedefinovanem stavu ktery na dalku nemohu zjistit a mam docela strach ze mi to zacne delat neporadek i s ostatnimi pripojenymi zarizenimi, disky atd. nektere sluzby na routeru stale bezi (jedno LXC) jine ne (SSH, VPN), treba je i zajimave ze se mi odpojila jedna z IP kamer pripojenych k TO pres wifi (ostatni jsou dostupne a stale bezi).
pred par mesici mi TO odrovnalo SSD disk (necele 2 roky pripojeny v TO), ted mi klekla eMMC … co bude dal?
uz vidim jak lajk jako ja bude predelavat boot z eMMC na SSD ale rozhodne to je dobry tah jak mit dalsi prijem financi z tohoto projektu … zaplatit si opravu u vyrobce