ERR_NAME_NOT_RESOLVED při přeposílání (TLS)

Ahoj.

Na Turris 1.x (1.1 i 1.0) s TOS 5.3.3 blbne překlad při zapnutém přeposílání na některý z předvolených resolverů. Začal jsem s CZ.NIC (TLS). Poté jsem zkusil Cloudflare a chová se to stejně. Čas od času na nějakou chvíli (cca pár vteřin) přestane fungovat překlad jmen. Webový prohlížeč hlásí ERR_NAME_NOT_RESOLVED a i z příkazové řádky překlad selže. Když se ale v příkazové řádce manuálně zeptám na překlad klidně třeba opět 1.1.1.1 (nicméně bez DoT), tak mi to jméno přeloží. Tedy problém je skutečně jen s překladem při zapnutém přeposílání na předvolené resolvery s DNS over TLS. Děje se to několikrát za den, třeba dnes během dopoledne jsem si toho všiml třikrát (ale možná ten problém nastal víckrát, když jsem si toho zrovna nevšiml).

Nevím, jestli to dělá jen na této verzi TOS nebo i starších, protože přeposílání na jiné resolvery jsem zapínal až nyní a do té doby jsem používal výchozí přeposílání na resolver poskytovatele internetu, se kterým to celou dobu (a i teď) funguje bez problému. Ale to je bez DoT…

Nějaké nápady, co s tím? Poskytovatel lokální vesnický, který dle mé veřejné IP nakupuje konektivitu od Vodafone CZ (má IP patří do ASN AS16019 VFCZ).

Nikdo nic podobného neřešil?