Zprovoznění Adblocku

Zdarec,
nějak se mi nedaří zprovoznit Adblock na aktuálním TOS. Čekal jsem, že po aktivaci to začne hned nějak fungovat, ale nevypadá to, že by se něco dělo. Ani po přidání nějaký blocklistů se nic nezměnilo.

Neví někdo, jak to zprovoznit?

Díky

Jde o modrý Turris? Pokud ano, tak řešení je v tomto issue:

1 Like

Aktuálně řeším Omnii, ale nejsem si jist, jestli mi to na modrákovi někdy fungovalo.

Status AdBlocku v Luci nic nezobrazuje… Aha, tak jsem se podíval na stav stužeb a AdBlock byl disabled. Dal bych ruku do ohně za to, že předtím byl enabled a stejně se nic nedělo. Je to už ale nějaký pátek co jsem to instaloval, jen nebyl čas to řešit.

Takže jsem dal Enabled a Start a status už se zobrazuje. Budu to chvíli sledovat a dám vědět, zda to adblockuje…

Jen pro informaci (mohlo by se někdy hodit), je TOS v Modrákovi a v následovnících v nečem odlišný? Pochopitelně za předpokladu, že je vše zmigrované na nejnovější verzi.

Díky za bleskovou reakci :wink:

Ano, modrák používá jako DNS resolver unbound, který je značně konfiguračně odlišný od verze, kterou používá OpenWrt a kde to funguje. U nás také, ale je potřeba přidat něco do našeho konfiguračního scriptu pro resolver. Novější zařízení používají Knot Resolver.

1 Like

ve zkratce - nainstalovat Adblock: reforis-správa balíčků-balíčky-rozšíření do Luci-Adblock.Uložit. Počkat na instalaci… V Luci systém-po spuštění-adblock > zapnuto. Služby - blokování reklam adblock: zapnuto, další nastavení, nástroj pro stahování uclient-fetch, pokročilá nastavení DNS: DNS backend: kresd, zdroje seznamů blokování: reg_cz + další. Seznamů nesmí být moc, jinak nefunguje… ve Whitelistu mám" heureka.cz, m.heureka.cz, s.click.aliexpress.com". tlačítko aktualizovat v adblocku. Výsledek " Status / Version enabled / 4.0.7; Blokované domény 112 196"

Jo, už se mi to vzpamatovalo. Jen byla z nějakýho důvodu zakázaná služba adblock, takže to nestartovalo a tedy nefungovalo. A můžu potvrdit, že mi mi to podařilo zprovoznit i na modrákovi, pomocí postupu na odkaze výše.

This topic was automatically closed 3 days after the last reply. New replies are no longer allowed.