Zarizeni v guest wifi siti na sebe nevidi

Zdravim

zarizeni pripojena v guest wifi siti si na sebe nepingnou. Co muze byt spatne?

Medvjed

Bez záruky :grin:. Nejspíše je to vlastnost a ne závada. Uživatel guest má přístup k internetu, nevidí do tvé privátní LAN a ani jiné uživatele guest. Guest mohou být navzajem cizi lidé třeba hosté v kavárně.

To mate nejspis pravdu. Ale chtel jsem to nastavit, aby na sebe videly, ale zadne nastaveni interfacu (arp on, isolation 0) ani firewallu mi nepomohlo. Preci to necim musi jit nastavit :wink:

Všwchno určitě jde ale … Jaký je účel vašeho záměru ? Chcete ve své základní wifi některé kontrétní klienty dle MAC bez přístupu do LAN, kteří mají internet a vidí na sebe nebo potřebujete všechny připojené do LAN.

Nebo potřebujete dvě wifi sítě každou připojenou do jiného rozhraní s jinými pravidly firewall ?

Chtel bych oddelenou WIFI pro IOT/chytra zarizeni apod, ktera nemaji moji duveru, takze nechci, aby mi videli na duveryhodna zarizeni, ale zaroven potrebuji, aby videla na sebe. Myslel jsem si, ze guest wifi bude pro toto idealni

Asi by bylo dobré laicky se podívat na pravidla rozhraní a firewallu pro LAN a Guest a odvodit si co změnit pro třetí rozhraní…
LAN pravidla … umožňují přístup do lan a viditelnost v rámci lan
Guest … zakazují přístup do lan a zakazují vzájemnou viditelnost
Otázkou je zda chceš aby tato síť měla přístup do wan … na to najdeš odpověď prohledáním fóra.
Další otázka je

Před pokusy bych si odložil obraz funkčního stavu a pak dělal pokusy.

Já zadal dotaz ve fóru interface iot a vyšlo mi https://forum.test.turris.cz/search?q=interface%20io kde moc nápovědy nebylo.

Nějaký obecný návod je zde https://doc.turris.cz/doc/en/howto/vlan_settings?s[]=iot