Wi-Fi 5GHz issue - not working


#1

I had about Wi-Fi repeater adjust configurations (via LuCi) 5GHz Wi-Fi. Finally, I debugged everything, but suddenly stopped 5GHz Wi-Fi function - WLAN is disabled or disconnected.

The system log record is:

2017-02-15T21:50:35+01:00 info kernel[]: [ 1111.551065] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): wlan0: link is not ready
2017-02-15T20:50:35+01:00 notice netifd[]: radio0 (4503): nl80211: Could not configure driver mode
2017-02-15T20:50:35+01:00 notice netifd[]: radio0 (4503): nl80211: deinit ifname=wlan0 disabled_11b_rates=0
2017-02-15T20:50:35+01:00 notice netifd[]: radio0 (4503): nl80211 driver initialization failed.
2017-02-15T20:50:35+01:00 notice netifd[]: radio0 (4503): wlan0: interface state UNINITIALIZED->DISABLED
2017-02-15T20:50:35+01:00 notice netifd[]: radio0 (4503): wlan0: AP-DISABLED
2017-02-15T20:50:35+01:00 notice netifd[]: radio0 (4503): wlan0: CTRL-EVENT-TERMINATING
2017-02-15T20:50:35+01:00 notice netifd[]: radio0 (4503): hostapd_free_hapd_data: Interface wlan0 wasn’t started
2017-02-15T20:50:35+01:00 notice netifd[]: radio0 (4503): cat: can’t open ‘/var/run/wifi-phy0.pid’: No such file or directory
2017-02-15T20:50:35+01:00 notice netifd[]: radio0 (4503): Command failed: Invalid argument
2017-02-15T20:50:35+01:00 notice netifd[]: radio0 (4503): Device setup failed: HOSTAPD_START_FAILED

Any parameter settings 5GHz Wi-Fi does not lead to the launch :-(.

Can you help me, please.


#2

And at this moment I 5GHz WiFi works, after several restarts …


#3

When i change config from AC/auto/80MHz to AC/auto/80MHz Wi-Fi cannot work. And when i changed back to AC/auto/80MHz Wi-Fi not work.


#4

And after restart Wi-Fi works


#5

might be similar to my issue 5Ghz wifi issue and high load - do you have high load also?


#6

Yes i have high load and i have 2GB RAM version…


#7

my problems with wifi and high load are gone after last update, is it same in your case?


#8

Mine did not go away.

I have 2GB Turris Omnia with 3.6.5 firmware.


#9

check the cables, i had one cable disconnected , and second torn