Vypadky WiFi karty

Mám problém s WiFi kartou 2 sdio0 ( Marvell 88W8997 802.11bgnac) mám na ni hosty a klasickou 2,4 síť. Jede X hodin a pak se odpojí. Po provedení restartu zase naběhne. Podpora mi poradila ověření hw (nějakou smyčku foto přikládám.

1 Like

Mám totožný problém v podstatě už druhý/třetí rok. S tou integrovanou SDIO Wifi je poměrně dost problémů. I když na tom pracují, tak se situace nijak zásadně nelepší. Problém je spíše na straně firmwaru od NXP, co jsem pochopil z diskuzí.

Momentálně mám TurrisOS 5.1.8 a už to drží několik dní, ale nedělám si moc iluze. Jen připomenu omezení na 8 klientů, kteří mohou být maximálně připojeni na tuto Wifi.

1 Like

Těch 8 klientů by mohl být problém. Ohledně firmware mám také 5.1.8 a problém přetrvává .

Zkusím vypsat, co vše na té Wifi nefunguje nebo je omezeno, co jsem si vzpomněl:

Sorry jsem trochu BFU

  • Nefunguje Multi SSID - myslíš hosté a normální síť ?

Multi SSID znamená, že se zobrazuje fyzicky jedna Wifi karta třeba na notebooku nebo androidu jako vice dostupných WiFi sítí. Kupřikladu tedy můžete na telefonu najít Novákovi (interní síť) a pak Novákovi_guest (jen internet pro kamarády). Oboje přitom bude na jedné fyzické WiFi kartě.

Ano takto jsem to myslel .

Udělal jsem faktory reset zrušil hosty, omezil zařízení a teď se ukáže.
Pak půjdu dále .
Pokud něco zjistím rozhodně napiši.

Díky zatím funguje. Sice ta karta je pekelně pomalá, ale je ……

S verzi 5.1.10 a 5.1.9 mi to prijde pomerne stabilni. Skoro bych rekl, ze doslo ke zlepseni.

Musím s Vámi souhlasit bylo to stabilní ve verzi 5.10 mi úplně daná karta zmizela :-))))))

Musim take potvrdit, ze karta vypadava uplne od pocatku, co ji mam. Ziskal jsem MOX jeste v uvodni kampani. Jsem na verzi FW 5.1.10, kernel 4.14.222. Je vubec nadeje, ze se to spravi? Proc si porad musime zvykat na nedodelky a slendrian. Je toho vsude kolem nas i tak dost.

Je mozne kartu nahradit nejakou jinou? Pripadne naplanovat pravidelny reboot?

Josef

No po tom co jsem updatoval a na 2,4 minimalizoval provoz tak funguje.
Ta karta je fakt ……

Problem jsem nakonec vyresil radikalne. Kartu SDIO jsem vyhodil a koupil rozsireni MOX B + Wi-Fi add-on mPCIe. Od te chvile AP funguje dobre.

No radikální, ale asi funkci řešení.
Myslím, že by to mělo být na účet CZNic.

1 Like

Hezký den, taky trochu bojuji se stabilitou a rychlostí té SDIO karty, tak mě napadlo, je možné zapojit do jednoho Moxu dva moduly B s PCIe kartami, kdy jedna poběží na 2,4 GHz a druhá na 5 GHz? Logicky bych čekal že ano (když už je systém modulární), ale pro jistotu se ptám.

Případně šlo by mít 2,4GHz modul a k tomu dva 5GHz, z nichž jeden by sloužil pro připojení druhého AP, který by na druhém rádiu šířil dál 2,4 GHz? Některé meshe jsou tak z výroby, takže by to mělo fungovat i tady. Jde mi o to, že druhé AP bych měl v místě, kam bohužel nenatáhnu ethernet a nepomohl bych si ani powerlinem.

Díky.

Chce to moduly B + G, je v nich ten rozdíl že G obsahuje PCIe switch (je průchozí).