tak je nejaky zpusob, jak ty baličky aktualizovat všechny…? - nebo zkusit teda tovarni nastaveni a vše co jsem dělal jako tiskarnu, minidlna, sdileni souboru, porty atd… si nastavit znovu? to uz by bylo sice ultimatni asi, ale melo by to vyresit situaci 100%? nehlede na to, ze chci pouzivat to openvpn, tak ale taky chci automaticky aktualizovany turris, coz ted teda nejde
Prosím neberte to jako hraběcí rady, ale zdá se, že se v tom plácáte a nemůžete se hnout z místa… Vemte v úvahu již dříve navrhovanou možnost žádosti o pomoc někoho z komunity nebo přímo podpory týmu Turris - výlet do Prahy nebo k někomu z ochotných modrákových expertů by se vám bohatě vyplatil… Osobně bych řval POMOC a doufal, že se někdo ozve… Tož tak.
mrkněte tady do vlákna, kde se řešil stejný problém. Před pár dny tento obdobný problém někdo řešil na technické podpoře, které je k dispozici na tech.suport@turris.cz, na kterou se v případě problémů obracejte, rádi pomohou.
tak to bylo nakonec jednoduché - stačilo to “override disable” přepsat na nulu… logické ne hh - ale kurňa jak se to mohlo stát? - jen jsem to upravil přes vi, a zkusil bez rebootu v forisu najet na aktualizace, a tradá:
SSH honeypot - mám vypnuto, a co jsem pochopil články na webu turrisu, jsem si myslel, že to je vždy zapnuto - pokud mě zajímá se občas kouknout na webu, odkud se snažili připojit, můžu to mít zaplé což
Updater by to měl rozpoznat a stáhnout ti aktuální verzi.
Zkus dát ručně opkg update a pak pkgupdate a nebo počkej a ono se to stáhne samo.
Myslím že kontrola se dělá 1x za 4 hodiny.
nejprve jsem to udelal u common rucne, ale pak jsem zkusil ten prikaz upgupdate, a koukam, uz ok - tak i kdyz jsem tohle delal drive nejaky ten den zpet a jak vidim se to asi neaktualizovalo, tak hral roli asi ten nucene vypnuty updater
Zatím jsem openvpn nezkoušel, snad to půjde přes ten foris dobře jinak vše co používám fungovalo, akorát teda se to neaktualizovalo… Tak snad i verze 5 přijde časem sama