VPN client: muze koexistovat s guest wifi?

Dobrý den vespolek,
připojuji se z MOXe (VPN client) k Omnii (VPN server). Takto funguje OK (data i DNS dotazy tunelem).
Když ale na MOXu zapnu guest-wifi AP, tak se mi sice podaří se připojit ke guest-AP, ale asi se host nemá kam proroutovat, “no internet”. Pokud VPN klienta odpojím od serveru (MOX-LAN jde do internetu bez tunelu), tak guest-AP funguje správně (nevidí do LAN ale vidí na internet).
Otázka: Je možnost současně routovat LAN tunelem, ale guest-AP mimo tunel? Prosím o raději podrobnější popis, jsem otrlý ale pologramotný :wink:
Předem dík!

Zeptám se tě, na WAN rozhraní toho MOX máš DHCP nebo statickou adresu?

Ahoj,
WAN je nastaveny jako DHCP (automatic configuration). IPv6 bohuzel neni…
Dik!

Jen pro vsechny ostatni kdo by meli stejny problem, Hagrid byl tak hodny a zalozil ticket pro vyvojare:
Guest network does not work while device is acting as VPN client (#805) · Issues · Turris / Turris OS / Turris OS packages · GitLab
Predem diky Turris teamu!

Dobry den vespolek,
jsem rad, ze vidim nejaky progress - foris-controller-openvpn_client-module: fix forwarding from guest to vpn client (!876) · Merge requests · Turris / Turris OS / Turris OS packages · GitLab.
Jak spravne na GITu podotkl @jbetik, nebylo zamerem, aby guest pripojeny k routeru ktery je OpenVPN-client mel pristup do LAN na strane OpenVPN-serveru. Guest by predpokladam mel jit primo na WAN - do internetu u lokalniho providera (s lokalne nastavenym DNS).
Jak je sance, ze se stihne milestone %Turris OS 6.0.2 a kdy je to asi tak na roadmape (rok, mesic)?
Diky!