VMG3312-T20A při zapojení do BRIDGE jede pomaleji

Dobrý den,
máme VDSL Zyxel VMG3312-T20A od T-mobile. Pokud modem jede sám a v režimu ROUTING, připojí se žádoucí rychlostí 22 / 1,9Mb. Jakmile jej přepnu do režimu BRIDGE a připojím za Turris Omnia, spojí se mrzskou rychlostí 6,6 / 0,25Mb. Co s tím???

… Update firmware na aktuální (FW_VMG3312_V530ABIV2b1_D1.bin) ze stránek T-mobile nepomohlo. Firmware od O2 také bez změny. Reset Zyxelu do továrního nepomohl. Oficiální nebrandovaný firmware nahrát nejde. Dál je divné, že jeho firewall má šedivé vypínátko a tak nejde ovládat a zůstává trvale zapnutý. Paradoxní přitom je, že na stránce Status trvale uvádí rychlost VDSL linky vždy blízkou 23Mb/s.

Setkal se někdo s touto situací a dokáže pomoci? Díky.

Nastavení BRIDGE režimu dle oficiálního postupu pro tento router:

Oficiální parametry nastavení xDSL od T-mobile:
https://www.t-mobile.cz/podpora/technicka-podpora/internet-a-e-mail/nastaveni-xdsl-modemu

Po zakoupení druhého, zcela shodného modemu z oficiální české distribuce (druhý kus je nebrandovaný) shledány zcela shodné znaky zpomalení VDSL linky.

Nemůže být v Omnii něco špatně? Ve Forisu to snad ani nejde. Pomůže někdo?

Ahoj, podařilo se ti tenkrát vyřešit nízkou rychlost modemu v bridge režimu?
Právě jsem o něm uvažovat, mám také linku od T-M.

Neměl jsem čas a energii se s tím vzdáleně babrat. Nakonec jsem Turrise nainstaloval jinam.

1 Like

Nevím jak honza, ale já jedu na VMG3312-T20A co mu port dá (tedy modem píše linku 127/27mbps) a prakticky to je přes ten jeho 100mbps port 97,9/27mbps a v podstatě od továrního nastavení se to liší jen tím, že přehodím PTM připojení do bridge (a ponechám VLAN 848). Pozor ten Mngmt spoj nechávám tak jak je, jinak to padalo a zlobilo.
Někdy dříve jsem se tu rozepisoval jak ještě přidám IP adresu a cesty abych mohl z vnitřního adresového prostoru přímo přistoupit na webové rozhraní modemu aniž bych ho musel fyzicky odpojit a konfigurovat přímo, ale to je ještě na starém fóru.

Pokud je toto téma ještě aktuální, podíval bych se na protokol. Já si ale starší (bílý) router od Zyxelu nemohl na VDSL “od” T-Mobile vynachválit. Vše fungovalo rychle, stabilně a bezproblémově a to i s veřejnou IPv4 adresou a IPv6 rozsahem.