Můj Turris 1.0 mi doteď slouží od vytvoření objednávky 15.4.2014. Minuly rok v září jsem si koupil Omnii, kterou jsem zatím vytunil Asiarf WIFI kartama a 512GB SSD ale dosud jsem na ni všechno nepřevedl.
Když se tak zamyslím nad těmi 8 uplynulými lety tak Turrisu vděčím za probuzení zájmu o Linux. Před tím než mi modrák přistál na stole jsem občas zkusil nainstalovat nebo spustit z flashky nějakou distribuci a pak se vrátit k windows. Vlastně několik let až do wifigate mi modrák jen tak ležel na stole a routoval, nebyl důvod se v něm šťourat. Teprve až s wifigate kdy mi během vánoc přestala jít wifi jsem se o tu krabičku začal víc zajímat najednou jsem v ni visel na terminálu skoro každou volnou chvíli, zkoušel rozchodit různé další démony a přemýslel co k němu ještě připojit a jakou službu nebo software na něm ještě rozjet. Mnoho jsem se naučil ze zdejšího fóra, rozjel jsem LXC debian, pihole, připojil USB teploměr, rozjel shairport-sync, oscam pro sdílení karty na satelitních receiverech s enigmou. Také přišel wifi upgrade balíček, BTRFS migrace a již několik SD karet mi také odešlo. Naučil jsem se je zálohovat clonezillou. Zkrátka začali se dít velké věci. Od té doby jsem se naučil spoustu věcí v linuxu i když to občas bylo bolestné a znamenalo to hodiny a hodiny hledání odpovědí na internetových fórech. Nelituji však ani minuty a díky tomu jsem teď tam kde jsem teď.