USB disk v LXC kontejneru

Nedaří se mi přimontovat externi USB disk do LXC kontejneru. Tedy abych v LXC debianu mohl fyzicky pracovat (vytvářet partition atd) s externím diskem připojeným přes USB přední konektor (na omnii). Laboroval jsme s lxc.mount.entry v configu, ale bez úspěchu.

Děkuji převelice.

Nemam s tym ziadnu skusenost (nepotreboval som), ale skusit mozes toto: LXC USB Passthrough | swigg pripadne poguglit “lxc usb passthrough”.

Teď zrovna v LXC zprovozňuju Resilio Sync a řešil jsem podobný problém - jak USB HDD přimontovat přímo do kontejneru. USB passthrough jsem nerozběhal, ale velmi pomohl tento příspěvek:

Disk se v hostitelském systému (routeru) tvářil jako /dev/sdb, resp. /dev/sdb1, tak jsem si zjistil čísla příslušných blokových zařízení 8:16 a 8:17 a ty zadal do LXC configu a uvnitř kontejneru obě zařízení rekonstruoval příkazy mknod (vše dle odkázaného příspěvku). Funguje.

Ještě jsem mírně narazil na tom, že disk je NTFS a mount v kontejneru psalo chybu, přestože jsem měl nainstalováno ntfs-3g. Nakonec pomohlo (trochu neintuitivně) nainstalovat ntfs-3g také do hostitelského systému (routeru), protože sdílí jádro systému a ntfs-3g závisí na jaderném modulu fuse.

(Nevím, jestli to nějak pomůže původnímu tazateli, ale sem to píšu hlavně pro ostatní, co se sem dohledají.)