Ahoj,
aktualizace mám nastavené na „Aktualizace bude třeba schvalovat“, zejména kvůli občasným, ale o to závažnějším, chybám v aktualizacích. Jelikož nechodím sem na fórum s železnou pravidelností, ale spíš sporadicky, tak se ne vždy dozvím o čekající aktualizaci, podobně nechodím nijak často ani na Foris, když není potřeba.
Je možnost, aby chodila nějaká e-mailová notifikace na čekající aktualizaci? Nikde jsem to nenašel.
“Údržba” / “Nastavení upozornění” mi funguje – alespoň v módu odložených aktualizací, ale tam bych nečekal rozdíl.
To je právě, z mého pohledu, nedokonalá funkce, protože ten mail přijde, ale až jak schválím, tedy nainstaluji, aktualizace. Takže o aktualizaci nevím, pak se náhodou mrknu na fórum, kde je banner s informací o aktualizaci, takže na obrazovce Aktualizace schválím aktualizaci a až v tu chvíli mi přijde mail. Takže mě mail vlastně informuje o tom, že jsem klikl na instalovat aktualizace, ne o tom, že nějaké čekají na schválení.
Upřímně nechápu. Systém posílá notifikaci o možnosti aktualizace. To je snad to co si přejete ne? Nemusíte chodit na fórum, přijde vám notifikace, že je možné aktualizaci nainstalovat. Musíte jen mít nastavené zasílání notifikací na email.
Ano je poté zaslána ještě jedna notifikace poté co se ta aktualizace dokončí, ale to z důvodu konzistence chování vůči vypnutému schvalování.
No právě že mi maily o možnosti aktualizace nechodí. Nastavení upozornění mám takto:
Mohu potvrdit, že pokud je nastavena ruční aktualizace tak email o čekající aktualizaci se nepošle.
Mohu se zeptat o jakou verzi systému se jedná?
Verze Turris OS 3.11.15
A ta notifikace se předpokládám nezobrazí ani ve Forisu, že? Tedy není to jen, že neodejde na mail, ale že se opravdu nevygeneruje.
Ještě pro jistotu prosím přiložte /etc/config/updater
. Děkuji.
Ano, ve Forisu na obrazovce Upozornění (tzn. výchozí obrazovka po přihlášení) nic není.
Obsah udpateru:
config pkglists 'pkglists'
list lists 'datacollect'
list lists 'luci-controls'
list lists 'nas'
list lists 'honeypot'
list lists 'lxc'
list lists 'netutils'
list lists 'netmetr'
list lists 'openvpn'
list lists 'ssbackup'
config l10n 'l10n'
list langs 'cs'
config override 'override'
option disable '0'
config approvals 'approvals'
option need '1'
Díval jsem se teď na odkaz na váš GitLab a chápu to správně, že cca před měsícem byla chyba opravena? Tedy v některé z další aktualizací to bude opraveno?
Je velmi pravděpodobné, že by to mělo být opravené ve verzi Turris OS 3.11.22 tedy v následující verzi, ale k otestování a následnému vydání dojde s velkou pravděpodobností až po Novém roce.