Dobrý den, prosím, co mám dělat když mi Turris omnia snižuje NAT ve hrách z “otevřený” na “střední” nebo “striktní” - po odpojení turisu rovnou na modem je vše v pořádku. Jaké porty povolit? Děkuju
Dobrý den,
Nebylo by lepší modem přepnout do bridge?
Co jsem letmo našel na Googlu po vyhledání: ubisoft port forwarding našel jsem tento článek:
Uplay PC:
TCP: 80, 443, 14000, 14008.
Game Ports:
UDP: 6015
Bohužel nepíšete o jaké hry konkrétně se jedná a pro každou hru většinou bývá jiný port.
Někde píšou, že i upnp může pomoci.
Bohužel můj modem od UPC HD DVR Mediaboxu funkcí Bridge nedisponuje. Podle podpory UPC mám u nich všechny porty povolené a veřejnou IP dávají jen právnickým osobám.
Můžu se prosím Vás zeptat, kde přesně v rozhraní ty porty povolím? UPNP jsem zaškrtl
Jedná se hry For Honor a Ghost Recon Widlands
Veřejnou IP máte už i teď. Akorát dynamickou, která se mění minimálně.
Máte pravdu, že HD DVR Mediabox tuto funkci nepodporuje. Já, když jsem ho měl, tak byl na druhé zásuvce (kterou jsem si nechal vybudovat - záruka stability) a na té první mám modem.
Zpátky k tématu:
Port forwarding najdete v rozhraní LuCI -> Síť - Firewall -> Přesměrování portů
Uvidím 7. března kdy hra Ghost Recon vychází už jako stabilní verze , Zatím si nejsem jistý, kdyžtak se zase ozvu. Jinak děkuju za cestu, kudyma se mám vydat.
Ja mam taky UPC DVR Mediabox a pomoci DMZ nastaveni jsem presmeroval veskery provoz zvenku na interni adresu (192.168.1.2) coz je WAN adresa meho Turrisu. Zvenku mi pak vse chodi v pohode (vsechny porty propadnou az na Turris) ve spojeni s DynDNS, ktery zajisti dostupnost zvenku bez ohledu na zmenu IP.
Nicmene bohuzel k tematu her nemam co nabidnout