chci na svém Turris Omnia WiFi 6 vytvořit VPN server. Využít bych k tomu chtěl protokol Wireguard. Router funguje jak má, bez problémů. Nainstaloval jsem si i balíček Wireguard (Správa balíčků → Balíčky → Rozšíření do LuCI → Wireguard).
Připojil jsem se na SSH (pomocí MobaXterm). Nevím jak mám pokračovat. Návody jsem si sice našel, ale vše mi přijde dost složité.
Nebyl by nějaký návod → pochopitelný (kde budou kroky vysvětleny). Nechystáte Wireguard z reForis rozhraní? Nebo nějaký rozsáhlý český návod?
Chci se připojovat z Android telefonu do domácí sítě. Na NAS atp.
Vše je velmi podrobné a není třeba tomu příliš rozumět. Je to průvodce krok za krokem, zkuste se jím řídit a ptejte se na konkrétnější otázky podle problémů, na které čas od času narazíte,
Tedy jestli se v tom neorientujete, nebude lepší si ve forisu radej nakliknout instalaci openVPN? Tam si to pak nakliknete, stáhnete konfigurační soubor neco.ovpn pro mobil a v aplikaci openVPN na androidu nahrajete ten ovpn soubor a je to. Kdybyste chtěl třeba do své domácí sítě připojit vzdálený NAS tak wireguard je dobrá volba, ale pro telefon je openvpn v pohodě.
Aha tak to se omlouvám, já to vždy nastavuji jen přes ssh v /etc/config/network. Myslel jsem, že ten luci balíček přidává jen položku WireGuard do menu Stav, což je jen přehled
Takže klasika… myslet znamená h… vědět