Turris Omnia 2020 podivný systém podpor pod miniPCIe / mSATA karty

Snažil jsem se najít jestli tohle už nikdo řešil a s podivem jsem nenašel. Možná jenom neumím hledat. Jediný náznak v tomto [vlákně]
(SSD Suggestions - #23 by _dar_io - Omnia HW tweaks - Turris forum)
Nedávno jsem si pořídil Turris Omnia 2020. Začal jsem si jí nastavovat a jedna z prvních věcí co potřebuji je vložení mSATA SSD disku. Začal jsem postupovat podle oficiálního návodu na Youtube
Není to moje poprvé, mám i původní Omnii CZ11NIC13 z Indiegogo. Tam bylo vše přesně jako v tom návodu. U Omnie 2020 mě ale čekalo nepříjemné překvapení - klasické podpory, které jsou přišroubované zespoda, jsou jenom “předpřipravené” dvě vzdálenější podpory u mSATA slotu (na obrázku označeny zeleně). Obě WIFI karty jsou podepřené jinými podporami, které nejsou zespoda přišroubované (na obrázku červeně) - tj. jsou tam asi napevno dané (?). Navíc šroubovatelné podpory jsou cca o 2-3mm vyšší.


V balení s routerem je pytlíček a v něm jsou další 2 šroubovatelné podpory. Pokud nainstaluju 2,4 GHz kartu (krátký formát) do levého PCIe slotu na těchto dodaných šroubovatelných podporách, tak je výrazně “dokopce”. To mi příjde ujeté.

No a pokud nainstaluju SSD disk do mSATA slotu, tak je taky dokopce, navíc se opírá o ty původní sloupky, dalo by se říci že je přes ně ohnutá, to je šílenost :open_mouth:

Takže se na Vás s prosíkem obracím s těmito dotazy:
1)Lze ty nešroubovatelné podpory nějak vyjmout? Vůbec jsem to radši nezkoušel, pokud jsou nějak přilepené či jinak napevno přidělané tak bych mohl té desce ublížit.
2)Je normální že ty šroubovatelné podpory jsou vyšší, a tedy karty na nich jsou “dokopce”?
3)Řeší se tohle už někde, a pokud ne, kde to můžu efektivně nahlásit aby se to řešilo, tj. aby v další verzi tento nesmysl nebyl a bylo to jako u původní verze, kde je všechno v pořádku?

Je možné vzít do ruky pájku a odpájet je, ale není to doporučovaná cesta, nehledě na to že by se jednalo o zásah do desky a nejspíše by to nebylo pokryté zárukou (toto je můj odhad, nejsem právník)

Ano.

Ano, řeší.

1 Like

This topic was automatically closed 3 days after the last reply. New replies are no longer allowed.