Zdravím,
jakým způsobem lze u Turris MOX (modul A) nastavit (případně zcela ztlumit) intenzitu blikající červené diody? Obdobu nástroje “rainbow intensity” z TurrisOS 3.x jsem v TurrisOS 4.x marně hledal … tedy nenašel
Děkuji za odpověď!
Pokud chceš zcela ztlumit LED u modulu A, tak já to řeším tímto způsobem: LuCI System → LED Configuration, kde jsem nastavil:
LED name: red
Trigger: none
Možná by mi pomohlo jen ztlumení … svítí resp. bliká dost ostře a jasně.
Pokud by to nešlo, je úplné ztlumení taky řešení …
Předpokládám, že pak v případě restartu do záchranného režimu je signalizace LED diodou funkční tj. ztlumení se samo vypne
Na jiných zařízeních kde tlumit nejde to řeším samolepkou s vhodnou mírou neprůsvitnosti
No jo … taky jsem o takovém řešení přemýšlel … problém je, že na TurrisMOXu to blikání diody prosvítá i přes USB port, protože LED diodka s ním poměrně těsně sousedí.
Přelepit na desce?
Ztlumit bohužel nejde. Mox nemá nic jako rainbow. Ta dioda je prostě jen na GPIO portu. Vypnutí triggeru je samozřejmě jen pro software. Uboot a rescue budou i nadále ledku používat a bude svítit i když ji v systému vypnete.
OK, díky za odpověď.
Pokud je na GPIO portu, nemělo by stmívání jít vyřešit přes PWM ?
Mohlo. Ale podle mých informací, to co funguje velmi dobře přistálo do jádra až v 5.1. Takže možná v budoucnu. Nebo si můžete zkusit pohrát s tím co nabízí už 4.14, což přesně nevím co vše je.