Turris MOX - nastavení intenzity blikající LED diody

Zdravím,
jakým způsobem lze u Turris MOX (modul A) nastavit (případně zcela ztlumit) intenzitu blikající červené diody? Obdobu nástroje “rainbow intensity” z TurrisOS 3.x jsem v TurrisOS 4.x marně hledal … tedy nenašel :frowning:
Děkuji za odpověď!

Pokud chceš zcela ztlumit LED u modulu A, tak já to řeším tímto způsobem: LuCI System → LED Configuration, kde jsem nastavil:

LED name: red
Trigger: none

1 Like

Možná by mi pomohlo jen ztlumení … svítí resp. bliká dost ostře a jasně.

Pokud by to nešlo, je úplné ztlumení taky řešení …

Předpokládám, že pak v případě restartu do záchranného režimu je signalizace LED diodou funkční tj. ztlumení se samo vypne

Na jiných zařízeních kde tlumit nejde to řeším samolepkou s vhodnou mírou neprůsvitnosti :slight_smile:

1 Like

No jo … taky jsem o takovém řešení přemýšlel … problém je, že na TurrisMOXu to blikání diody prosvítá i přes USB port, protože LED diodka s ním poměrně těsně sousedí.

Přelepit na desce? :grinning:

Ztlumit bohužel nejde. Mox nemá nic jako rainbow. Ta dioda je prostě jen na GPIO portu. Vypnutí triggeru je samozřejmě jen pro software. Uboot a rescue budou i nadále ledku používat a bude svítit i když ji v systému vypnete.

1 Like

OK, díky za odpověď.

Pokud je na GPIO portu, nemělo by stmívání jít vyřešit přes PWM ?

Mohlo. Ale podle mých informací, to co funguje velmi dobře přistálo do jádra až v 5.1. Takže možná v budoucnu. Nebo si můžete zkusit pohrát s tím co nabízí už 4.14, což přesně nevím co vše je.

1 Like