Turris MOX A+B+E+C - druhý bridge nefunguje

Ahoj,
o víkendu jsem vyměnil Omnii a 2 switche za Turris MOX v konfiguraci A - B - E - C (tím B si nejsem jist, jestli to není G, ale to myslím není v tuto chvíli podstatné) - tj. mám 13 portů, kde port na mox A mám jako WAN, porty na mox E (lan1 - lan8) mám jako bridge br-lan a porty z mox C (lan9 - lan11) jsem chtěl dát do bridge br-dmz (port lan12 je přiřazen ještě do další zvláštní sítě, ale není to síťový most). Konfigurace br-lan i br-dmz je více méně stejná:

config interface 'lan'
	option macaddr 'd8:58:d7:...'
	option proto 'static'
	option _turris_mode 'managed'
	option device 'br-lan'
	list ipaddr '192.168.1.1/24'
	option ip6assign '64'
	option ip6hint '1'

config device 'br_lan'
	option name 'br-lan'
	option type 'bridge'
	list ports 'lan1'
	list ports 'lan2'
	list ports 'lan3'
	list ports 'lan4'
	list ports 'lan5'
	list ports 'lan6'
	list ports 'lan7'
	list ports 'lan8'

config interface 'dmz'
	option proto 'static'
	list ipaddr '192.168.2.1/24'
	option ip6assign '64'
	option ip6hint '2'
	option device 'br-dmz'

config device
	option type 'bridge'
	option name 'br-dmz'
	list ports 'lan9'
	list ports 'lan10'
	list ports 'lan11'

Připojení do portu v br-lan při této konfiguraci funguje podle očekávání, ale porty z br-dmz nefungují. Po připojení se k nim nedostanu IP adresu z DHCP (které je nakonfigurování obdobně jako pro br-lan) a ani když na notebooku nastavím pevnou adresu např. '192.168.2.2/24, tak mi spojení na router (ping) nefunguje.
Když do té sekce config interface 'dmz' dám místo option device 'br-dmz' jeden konkrétní port - např. option device 'lan11', tak na tom portu funguje síť tak jak bych očekával. Když porty lan9lan11 přesunu do br-lan tak také fungují podle očekávání.

Je nějaký limit na počet mostů (bridges) v moxu? Nebo musím nějak použít vlany? Či co mi uniká?

Aktuálně mám konfiguraci tak, že mám v dmz pouze jeden port a zbylé dva jsem zatím nechal součástí lan. Zároveň nejsem nyní v místě, takže nebudu schopen vyzkoušet nějaké výraznější změny abych si neodřízl připojení. Ale zajímalo by mě to, kde jsem dělal chybu.

Ahoj, mel jsem podobne napady a myslim, ze jsem dosel do stejne faze a ty dalsi bridge nefungovaly. Nakonec jsem se podival do /etc/config/dhcp a pridal jsem config dhcp ‘…’ pro ten novy bridge a jako zazrakem se to rozjelo. Tak treba to mas podobne :slightly_smiling_face:.

Díky za tip, myslím, že jsem se dhcp snažil nastavit z webu, ale do configu jsem nekoukal. Ale bylo by i zvláštní, že nefungovalo spojení ani když jsem si nastavil adresu staticky (i na notebooku). Nemám ten router u sebe, tak nevím, jestli budu mít odvahu to zkoušet na dálku… uvidím.