Bude nova omnia? Problemy s vyrobou, nedostatek soucastek. Kam dal?
jj, Turris Omnia 2022 bude:
Trochu si rýpnu “„S Omnií se nyní snažíme prorazit i mimo technickou komunitu.” ona ta technická komunita (co jsem osobně slyšel) zas tak nadšená není…
Vlastně člověk je při hodnocení MOXu v těžké situaci, na jednu stranu vývoj kompletně OSS softwaru není hračka (a staví team Turrisu do nelehké situace), na druhou stranu produkt, který stojí v obchodě 8000, což je i na jeho třídu dost, občas funguje hůř než custom SW na low-end šlupce (vlastní zkušenost - občas failne boot po updatu, WiFi routeru občas vypadává WiFi - problém v ovladačích…). Tyhle problémy by se dali poměrně akceptovat v prvotních verzí softwaru, ne po dvou (?) letech od vydání.
Ja som osobne s Omniou spokojny (a to mam prvu verziu z Indiegogo). Predtym som bol na Mikrotiku, ktory som s radostou dal prec (wifi bolo uplne naprd, odpajalo mi klientov a bolo nestabilne).
Omnia a Openwrt nema najlepsi wifi performance a kompatibilitu s klientskymi zariadeniami, ale funguje to akceptovatelne a viem ze to bude fungovat dalsich X rokov a bude to bezpecne (na rozdiel od netgearov a linksysov). Posledny update kernelu a atk10k-ct driveru priniesol vyrazne zlepsenie.
Plus ma nesleduje big brother z US a Ciny - velke plus.
Co sa tyka Mox-u, realne mam prenho use case, ale stale som ho nekupil, predstava random freeze-ov pri reboote ma vobec nelaka pri devici za 8k. Takze suhlas.
Do novej Omnie by som isiel hlavne kvoli lepsiemu CPU a viac RAM => viac containerov. Pred nedavnom som Omniu zacal pouzivat ako server a je to fakt parada. A na docker v 21.02 sa uz tesim .
myslíš obecně jednotlivce tady na fóru nebo nějakého “velkého” hráče co koupil ty NNN kusů?
Já si dokážu představit, že větší hráč si dokáže udělat vlastní proces na fw QA a naopak, leckdy tady vidím, že lidi lehce přeceňují svoje technické schopnosti… (zrovna dneska jsem si dovolil reagovat na dotaz [1], ze kterého mi přijde, že dotyčný moc neví co dělá.
Mám na mysli ty lidi kteří se zajímají o Free a OSS software a s kterými osobně komunikuji, myslím i ty, které řeší něco na fórech (samozřejmě s ohledem k jejich způsobu používání zařízení) a samozřejmě beru v potaz i své zkušenosti s MOXem v nastavení velice blízkému výchozímu (tzn. stavu kdy to má 100% fungovat bez závad každému).
This topic was automatically closed after 60 days. New replies are no longer allowed.