Po nočním automatickém upgrade kernelu mi to nechce nějak detekovat TL-WN722N, už se to stalo jednou cca před týdnem, to chyběl firmware, nyní po zásunu pouze:
2016-12-19T20:10:20+01:00 info kernel[]: [ 1378.755081] usb 1-1.2: new high-speed USB device number 8 using fsl-ehci
lsusb dá
Bus 001 Device 008: ID 0cf3:9271 Atheros Communications, Inc. AR9271 802.11n
Nerozumím řeči tvého kmene
postupoval jsem podle návodu na starém foru:
Kdyby se někdo sháněl po jednoduchém a levném řešení, tak včera jsem koupil TL-WN722N. Má chipset Atheros, ovladač je v balíčku kmod-ath9k-htc a funguje naprosto bez problémů a se srovnatelným dosahem jako vestavěná Wi-Fi karta v Turrisu.
Doporučuji následující postup:
nainstalujte balíček kmod-ath9k-htc z LuCI,
restartujte router, aby se zajistilo, že se všechny potřebné ovladače zavedou
kontrolu, že systém druhou Wi-Fi kartu rozpoznal proveďte v příkazovém řádku zadáním # wifi detect. Měl by se objevit fragment konfiguračního souboru. Pokud se neobjeví nic, nebyla karta detekována.
Což jsem udělal, 2 wifi beželi až do dnešní noci kdy Wi-Fi na TL-WN722N přestala fungovat, v Luci ani nevydí zařízení,nelze spustit. když dám vyhledat kmod-ath9k-htc tak to nenajde ani nainstalované,ani k možnosti naisntalovat.
stiahni si z netu program PUTTY, Nainštaluj, spusť, v prvom okne klikni na SSH a nad tým napíš IP adresu tvojho routera. Otvorí sa ti druhé okno, kde vypýta prihlasovacie údaje. uživateľ je “root” a heslo je tvoje heslo do luci. Potom tam napíš do príkazového riadka to čo ti hovoria. “opkg update”
Pokud jste předtím prováděl postup dle návodu na starém fóru, tak jsem se domníval, že víte, jak se dostat do příkazového řádku. Asi ne, ale to tu z kusých informací, které jste podával, nikdo nemohl tušit. Příkaz opkg update aktualizuje seznamy instalovatelných balíčků a vypadá to nějak takto. root@turris:~# opkg update Downloading https://api.turris.cz/openwrt-repo/turris/packages//base/Packages.gz ... spóóóusta nesmyslů ... Updated list of available packages in /var/opkg-lists/turris_turrispackages.
jo, už chápu (asi)
Wifi detect jsem nemusel zadávat, fungovalo to v pořádku.
No pokud to má pomoct,tak to večer nainstaluji a zadám.
Je pak potřeba něco dalšího,nebo by to mělo už jet?
Přijedu domu až v 22h a předpokládám že pak mi zde nikdo už neodpoví a ráno zase v 7h letím do práce
Když už tam budete, nainstalujte příkazem opkg install kmod-ath9k-htc potřebný balíček s modulem, který Vám chybí. Další potřebné balíčky, jako ath9k-htc-firmware, by se měly nainstalovat automaticky podle závislostí.
navážu na to podobným dotazem,
Jaký je postup když v době pronájmu ten krám už nechci a chci ho vrátit?
duvod:
nedokáže wifi na 5Ghz a 2,5Ghz zároven
když jo s připojeným usb modulem,tak to funguje vždy jen do aktualizace,která snaže ovladače.
Musím Vás upozornit, že to není žádný krám.
Nevím, proč jste si do druhého PCIe slotu nedal wifi kartu. Případně teď po migraci na nový updater by Vám to nemělo mazat ovladače.
Ale očividně podle toho Vašeho příspěvku je zřejmé, že jste chtěl mít jenom router zadarm a teď na to nadáváte…