Turris 1.x OS7 - optika - rychlost downloadu

Mám optiku od T-Mobile s tarifem 500/500. Poté co jsem updatoval modráka z OS 6.x na 7.x mi klesla rychlost downloadu na 300Mbps. Upload je stále OK cca 490Mbps. Ještě když byl na verzi 6.x k dispozici Netmeter, tak se mi denně v 19:00 spouštěl test rychlosti internetu a hodnoty downloadu i uploadu nikdy neklesly pod cca 450Mbps. Po přechodu na verzi 7.x jsem si toho poklesu na jen 300Mbps všimnul, až když se kousla internetová TV poté, co mi běželo stahování aktualizací her ve Steamu, kde mám omezený download na 400Mbps.

Pokud do modemu T-mobile (který je přepnutý do režimu bridge) zapojím přímo PC a nastavím si PPOE spojení tak jsou rychlosti na 496Mbps v obou směrech.

Výsledek měření záleží také na serveru protistrany a denní době - jsou podmínky měření porovnatelné ?

Ano, mezi měřením na na trase PC -turris - modem - internet a na trase PC - modem - internet rozdíl cca 3 minuty. Jen doba na přecvaknutí kabelu od PC z turrisu do modemu a nastavení PPOE.

Dále jak jsem psal na 6.x mi denně v 19:00 běžel test rychlosti internetu a nikdy jsem nebyl pod 450. Ted kdykoliv změřím rychlost na 7.x se dostanu max na 320Mbps. Upload je stále OK - okolo 500Mbps

1 Like