Turris 1.1 mSATA SSD

Dobrý den, chci se zeptat, je možné u Turris 1.1 bootovat z mSATA SSD? Všude jsem našel jen návody na Omnii, ta má ale sloty tři. Je také jeden ze dvou slotu na 1.1 pro mSATA nebo ne, přip. je možno postupovat dle návodu pro Omnie? Díky

Dobrý den, jestli se nepletu, tak Turris 1.x nemá vyvedené časování pro SATA na žádný PCIe port. Podpora pro mSATA byla zavedena až s Omnií.

To je mrzuté a existuje způsob, jak v něm SSD rozchodit, třeb přes mSATA mPCIE redukci?

Jediná možnost asi bude v redukci usb3> msata.
Jinak z turris 1.1 lze získat 4x USB3 + 2x USB2.0 a 2x SATA

Teoreticky by ti mohol fungovat PCIE SSD pomocou redukcie (napr. tejto, ak sa tam vojde (ak by si mal kratsi SSD ako 2280, tak nebude problem tu redukciu skratit.
U mna v Omnii funguje vid. tu Is there fully working mpcie to m.2 sata adapter for Omnia SSD? - #13 by michalko58

Ci bude vsak fungovat aj boot, to by mali povedat v CZNIC.

Hmm, tak nakonec jsem se vrátil k SD kartě. To je mrzuté. Budu to muset o Omnie enterprise vydržet

Pokud se nepletu tak Turris team pracoval na možnosti bootování z USB pro Turris 1.x, ale v jakém stádiu to skončilo nevím …

1 Like

Já chtěl interní SSD, ale to nevadí. Nakonec jsem přišel na to, že původní problém byl jinde, než v SD kartě. A Omnia je pro mé potřeby poněkud obsolentní, takže počkám na Omnii Enterprise, případně přesedlám na něco od Ubiquity, pokud do té doby nabídnou něco s 2,5/5/10GbE. ALe i tak všem díky.

1 Like