Turris 1.1 a PoE switch

Zdravim, potrebuji pripojit za sveho Turrise 1.1 switch a idealni by bylo, kdybych mohl pouzit PoE switch. Otazka zni, bude to fungovat? Ke switchi by byla pripojena zatim jen tiskarna (bohuzel nema wifi) a mozna prilezitostne PC.
Diky!

A ptáš se na co ?? Takové přístroje jsou na trhu v nabídce. Odhaduji že dotaz měl znít asi zda router může být zdrojem napájení :slight_smile:

https://www.i4wifi.cz/cs/faq/370-jaky-je-rozdil-mezi-pasivnim-a-aktivnim-poe

https://www.i4wifi.cz/cs/kategorie/152240-poe

Odpověď je pravděpodobně zde a není pozitivní Make the Omnia PoE-ready
a tady Doplneni MOX AP o modul PoE

Ne, nechci aby byl switch zdrojem napajeni. Chci, aby byl switch napajen pres PoE, tedy jestli by ho Turris napojil stavou. Bude v miste, kde neni zasuvka el.site. Omlouvam se tedy za nepresny dotaz.
Zajimavy je treba TP-Link TL-RP108GE, pasivni Gb switch. Ale vidim, ze to asi nebude fungovat. Takze koupit nejaky s vlastnim napajenim a nejak k nemu tu stavu dotahnout…

Počkej na odpovědi odborníků … já jsem jen trošku poučenější laik. Trochu mně vyděsila zmínka v odkazovaném článku, že to může notebook (tedy i router) zničit

Poe injektor by asi pomohol. Turris pokial viem poe nepodporuje. Mox ma poe addon, ked je z poe napajany on.

1 Like

To co hledáš je switch, který má PoE IN např. tento: Tenda TEG1105PD PoE PD Gigabit switch, 1x PoE IN, 4x PoE OUT 802.3af, 5x 1 Gb/s, max. 30W, fanless | TSBOHEMIA.CZ
ten má navíc i PoE OUT takže ho napájíš přes PoE po UTPčku a zároveň z něj můžeš napájet do něj připojená zařízení s PoE jako kamery, APčka apd. jen si musíš pohlídat spotřebu těch připojených zařízení - u tohoto switche je max 30W. ( u kamer pozor na infra přísvit - když se zapne infra tak je větší spotřeba - pořádně načíst spotřeby v datasheetu )
K Turrisu dáš PoE injektor - např. tady : TENDA PoE30G-AT | TSBOHEMIA.CZ a máš vyřešeno - PoE injektor si vyber dost výkonný na to aby zvládl napájet ten switch a případně i v něm připojené zařízení pokud tam budeš něco s PoE připojovat.
S Tendou ještě zkušenost nemám, ale plánuju koupit ten switch, protože potřebuju do místa kde mám kameru napájenou PoE přidat další kameru a nechce se mi tahat další kabel. PoE injektory co mám jsou od TP-Linku a nebo dodané přímo se zařízením.

Z mé zkušenosti mají levné switche Tenda větší spotřebu než obdobné typy Zyxel … “víc topí”

Dik za reakci, jen nevim, v cem je ten Tenda jiny, nez mnou uvadeny Tp-Link. Ten ma take PoE in(dokonce 7x) a jeden PoE out. No, nebudu dokupovat zadne injektory. Vezmu nejaky obycejny nePoE switch a holt k nemu tu stavu nejak dotahnu.

Switche, ktore maju poskytovat PoE out (aktivne, af/at) nemozu byt samotne napajane z PoE, musia mat prislusne dimenzovany zdroj. Napajat z PoE mozno len switch, ktory dalej PoE neposkytuje*.

Co je celkom logicke z toho pohladu, ze ked ma switch napr. 4 porty s PoE out, a na kazdom si pripojene zariadenie vie poziadat o 15W, tak potrebuje 60W len na tieto porty plus nieco navyse pre seba, a to teda z 15W PoE in nevykuzli.

Preto pokial maju nejake zariadenia PoE in aj PoE out, tak to neznamena, ze funguju naraz. PoE out zvycajne len pri napajani prislusne dimenzovanym zdrojom.

[*] su vynimky pri pasivnom poe, vtedy to pri niektorych zariadeniach s odberom v jednotkach w moze fungovat.

Asi jsem zvyklý na vyšší třídu, ale překvapilo by mě kdyby to neuměl. Samozřejmě záleží na power budget a nároku připojených, např POE++ in, POE out. i4wifi.cz | Ubiquiti UniFi Switch USW Flex - 5x Gbit RJ45, 1x PoE In 802.3bt, 4x PoE Out 802.3af, venkovní USW-Flex

Pre upresnenie existujú switche ktoré pri môžu byť napájané PoE a dokážu zároveň napájať PoE ďalej. Samozrejme s veľmi obmedzeným power budgetom a ideálne keď sú napájanie cez PoE+