Turris 1.0 Wi-Fi

Používám Turris od prvopočátku, tj. od začátku roku 2014. Před lety jsem router rozšířil WiFi Upgrade Packem i na 5 Ghz. Nicméně se přiznám, že teprve včera jsem migroval z verze 3.11.23 na 7.0.1. Po migraci okamžitě rapidně poklesl dosah wifi. Zatímco doposud byl pokryt celý byt, nyní je dostupnost wifi jen relativně lokálně, i přímo vedle routeru mobil a tablet hlásí sílu signálu “dobrý”. Přitom router je celých těch asi 10,5 roku na stejném místě, stejně orientován, stejně nastavené antény a doposud byl dosah signálu i přes několik zdí bezproblémový. I po resetu do továrního nastavení a opětovném nastavení wifi bez pozitivní změny. Setkal se někdo v minulosti po migraci s něčím obdobným?

Zdravím,

kontaktujte nás prosím na naší technické podpoře. Ideálně, když rovnou zašlete diagnostiku z vašeho zařízení, ať se můžeme podívat v čem by mohl být problém.

Díky

Bohužel diagnostiku se nepodařilo vygenerovat; včera jsem zadal úplný report a ještě po více jak 12 hodinách se jen točilo „kolečko“. Zkusím příležitostně vyměnit paměťovou kartu, byť do routeru jsem koupil zcela novou a nepoužitou v jiném zařízení. Nicméně opět jsem resetoval router do továrního nastavení, asi popáté za poslední 3 dny, a v nastavení wifi jsem oproti minulosti provedl jedinou změnu – a wifi je opět dostupná po celém bytě. Jedinou změnou je, že pokud je jako WiFi 1 nastaveno 5 GHz a WiFi 2 je na frekvenci 2,4, je vše jako dřív. Pokud je jako WiFi 1 vybráno 2,4 GHz a WiFi 2 je 5 GHz (případně i když je vypnutá), mám dostupnost jen v pracovně a stěží za jednou zdí. Zkusil jsem to nyní v nastavení několikrát přepínat a vždy se za daného nastavení nedostupnost vyskytne, po prohození frekvencí je vše v pořádku. Uvádím pro případ, že by se někomu v budoucnu obdobný problém s „modrým“ Turrisem s Upgrade Packem objevil.

Toto vyzera akoby boli softwarovvo zamenene karty (pri resete sa nezmazal (?) subor wireless v /etc/config) a potom to diplexer utlmil.
Hoci, ak je jedna iba 2,4GHz nemala by mat na vyber moznost zmeny frekvencie…

Podle toho co píšete se mi zdá, že váš systém nejspíš nebude správně zmigrovaný. Mohl bych vás tedy poprosit nás kontaktovat přes email?

This topic was automatically closed 3 days after the last reply. New replies are no longer allowed.