po nainstalovani verze turrisu 3.10.7 se mi totalne rozbilo zarizeni. Zvolil jsem cestu flash z rescue SD image, ale to jde do verze 3.6.5… Dlouho jsem tu resil ze repo je ted na https, to uz jsem nejak vyresil, opkg update mi jede, dokonce v updateru jsem pridal pod curl at ignoruje certifikaty, ale je tam zrejme tolik zavislosti ze s tim uz dal nehnu. Dal jsem adresy api.turris.cz prepsal na repo.turris.cz. Muze mi nekdo pomoci? aktualne mi updater.sh pise toto:
%HASH=-
Total + %echo netutils -R
eceived+ %shift
Xferd + Av[e definitionsr ]a
ge Speed + T[im -fe /tmp/updater-lists/definitions ]
Time Tim+ e HASH=-
Current
echo definitions -
+ shift
[ ]
Dload Upload Total Spent Left Speed
100 106 0 0 0 106 0 1309 --:–:-- --:–:-- --:–:-- 1341
curl: (22) The requested URL returned error: 404 Not Found
die Could not download list pack
echo error
echo Could not download list pack
echo Could not download list pack
Could not download list pack
opkg-trans -a updater-ng_59.3-1_mpc85xx.ipk -r opkg-trans -r updater
get-api-crl
pkgupdate --batch
dále dojet přes pkgupdate až na aktuální verzi 3.10.7
následně je na zvážení, zda-li neaplikovat přechod na BTRFS filesystém (tj. v podstatě přesunout root OS routeru na microSD kartu a do budoucna si ulehčit při nefunkčnosti routeru návrat k předchozím funkčním verzím pomocí aplikace snapshotu nástrojem “schnapps” … více v dokumentaci zde
Skvele, diky za postup! Samozrejme podle tohoto bylo hotovo za par minut. Podle navodu turrisu jsem dost badal, napriklad tam neni jasne ze z verze 3.6.5 se musi projit inicialnim nastavenim, tam jsem samozrejme vzdy nastavil jen heslo a pak zkousel z konzole upgradovat a toto me stalo dost casu i sil. Nenapadlo by me, ze musim projit tuhle inicializaci a ten dalsi upgrade updateru to bych take dost dlouho hledal. Takze fakt super a dekuji! Rovnou jsem i aplikoval BTRFS, takze az donastavim vse tak si udelam pro jistotu i snapshot.
Máte pravdu, soubor je dostupný, podařilo se mi jej stáhnout do PC, nicméně Turris jej stále nedokáže stáhnout. Jak jste poznamenal, zřejmě je problém s DNS.