Transmission servis nenastartuje - crash loop

Ahojte. Mám Omniu s turris OS 7.1.4 a spravil som reset do factory settings. Po resete som všetko nastavoval nanovo a transmission servis nedokáže naštartovať.

Nastavil som logread a potom som v luci Startup stlačil tlačidlo “Start” v riadku transmission.

root@turris:~# logread -fe transmission
Mar 20 00:21:20 turris transmission: Starting with 1031744000 virt mem
Mar 20 00:21:20 turris procd: Instance transmission::instance1 s in a crash loop 7 crashes, 0 seconds since last crash
^C^

Transmission sa mi dá spustiť príkazom “transmission-daemon -g /mnt/sda3/data/.transmission-daemon” a funguje správne. Moje schopnosti diagnostiky som vyčerpal, takže prosím o pomoc.

Vopred vďaka.

Tipuji, že maš chybu v config souboru v /etc/config/transmission.

Ze starup to využívá tento soubor, zatímco tím tvým příkazem používá soubor /mnt/sda3/data/.transmission-daemon

No, len neviem tam nájsť chybu. Nevieš náhodou ako sa dopátrať k dákemu transmission startup error výpisu, kde by som videl čo konkrétne mu vadí?

Tak to vypadá, že chyba bude zase někde v systému.
Byl jsem nucen také nahodit nový medkit a transmission se chová stejně.

Pomohlo mi přeinstalovat knihovnu libevent2 z verze TOS 6.5.0, ale updater mi ji pak aktualizoval znova. To by se dalo řešit vypnutím updateru.

Možná na technické podpoře by mohli vědět víc.

Já to vyřešil přechodem do hbd.

Dík za potvrdenie. Poslal som mail s logmi a linkom na tuto diskusiu na technickú podporu nech sa tým začnú zaoberať. :crossed_fingers:

Dej vědět jak jsi potom dopadl :wink:

Od oficiálnej turris podpory som dostal odpoveď:

Jsou následující 3 možnosti jak problém vyřešit:

1.) Počkat na verzi 7.2 kde již bude transmission plně funkční, tedy pokud na to nespěcháte

2.) Přepnout se na větev hbk, pomocí příkazu: switch-branch hbk.

3.) Zůstat na HBS, ale nainstalovat transmission v4 z repa větvě HBK (přes ssh):

a.) cd /tmp

b.) rm /etc/config/transmission

c.) wget https://repo.turris.cz/hbk/omnia/packages/packages; grep transmission ./packages | cut -d "\"" -f2 > transmission.txt

d.) while read line; do wget https://repo.turris.cz/hbk/omnia/packages/packages/"$line"; done < transmission.txt

e.) opkg update

f.) opkg install --force-reinstall transmission-*

g.) /etc/init.d/transmission restart

Po nainštalovaní transmission 4.0.6 som sa ale stretol s novým problémom. Torrenty sa opakovane pripájali a odpájali z jedného privátneho trackera. Torrenty s inými trackermi sa neodpájajú. Transmission 3.0.0 fungoval spoľahlivo s prvátnym trackerom kde som členom.

1 Like