Termostatická hlavice s WiFi (a API)

Ahoj,
nevíte někdo, jestli existuje nějaká termostatická hlavice na radiátor s WiFi modulem, která by šla ovládat z Turrise, resp. Debianu (který mi na Turrisu běží vedle TOS)?

Podívejte se na zařízení využitelná v Home Assistant anebo Domoticz, ale pozor, jejich podpora v Turrisu, resp. TOS, už není taková, co bývala. Mnoho uživatelů přešlo třeba na RPI nebo jinam. Hodně pomohou aktuální vlákna ve fóru, kde také najdete stávající informace o podpoře jednotlivých technologií. Do jiných bych se nepouštěl, i když to za dlouhých zimních večerů může zabavit.

Aha? Domoticz je v OpenWrt aktivně udržováno, a proto tedy ve verzi OpenWrt 19.07 najdete verzi 2020.2 a Home Assistant by snad mohl být součástí verze OpenWrt 20.xx.
Myslím si, že s novými verzi přibývá obvykle podpora
nových zařízení nebo ne?

Bývá to tak, ale také dochází k opouštění těch starších. Myslím že toto fórum hovoří samo za sebe.

1 Like

Sorry I don’t speak Slovenian but I do understand Polish and I think we want the same thing :slight_smile:

I am thinking about installing something like these valves on my radiators: https://www.grandado.com/products/220-v-geen-nc-elektrische-thermische-actuator-klep-hoofd-voor-thermostaat-spruitstuk-vloerverwarming-radiator-normaal-geopend-gesloten?variant=12124820996190&currency=EUR

And then control that with a Shelly 1 with a thermometer add-on: https://shelly.cloud/products/shelly-1-smart-home-automation-relay/ https://shop.shelly.cloud/temperature-sensor-addon-for-shelly-1-1pm-wifi-smart-home-automation

The total price per radiator would be about 30 eur and each would be individually controllable, but I would need to have electricity nearby.

1 Like

Thanks for reply. Many of us also can’t speak Slovenian.

Lol Czech of course, sorry :slight_smile:

1 Like

I use and shoping at https://smarterhome.sk. I maked houses control on the z-wave protocol than wifi, but they also offer wifi products

Just to note that I did it, I got normally-open TRVs from China for 4USD/piece and connected them with Shelly 1 + temperature add-on. Works great, total price <20EUR per radiator.

I currently control my heater manually (another Shelly 1 + 2 temperature probes) but at some point I’ll install Home Assistant and have rooms automatically call for heat when necessary.