Tempo nových verzí

Touhle rychlostí budeme mít za chvíli verzi 3.11.20.

A vadí to něčemu? Tohle je hlavně oprava chyb, to je docela důležité.

3 Likes

Nemyslím si, že to patří do stabilního prostředí. Rozhodně pak ne po situaci z jádrem, kde vydání nebránilo ani předchozí varování uživatelů RC a řešení přicházelo poměrně dlouho současně s komunikačním vakuem. Git navíc není služba dostupná z vnější sítě, kde by to bylo pochopitelné.

Naopak bych třeba očekával řešení už rok nefunkčního mwan3, které se stále jen odsouvá. Oprava je přitom popsaná na fóru. Nebo nové jádro, kde je bezpečnostních chyb exponenciálně více. Mluvilo se také o chybné konfiguraci v DNS přeposílání. I ta by se nejspíš vyřešila s pozdějším vydáním.

git dle mého názoru dává smysl provozovat přístupně z WAN (i když většina uživatelů to tak asi nedělá, nebo alespoň tuneluje skrz ssh). Na druhou stanu, těm co git nepoužívají jeho aktualizace snad nic rozbít nemůže…

Ano, a pak je otázka, zda-li pouze kvůli němu vydávat další verzi Turris OS 3.11.

Velice se vážíme zpětné vazby. Pokud jde o vydání verze Turris OS 3.11.12, tak jsme se rozhodli zareagovat velmi promtně na bezpečnostní chyby ve verzovacím systému Git jakmile jsme se o nich dozvěděli. Zároveň jsme poslali pull requesty s aktualizací Gitu do OpenWrt. Release jsme včera interně testovali a dnes došlo k vydání jak do RC, tak z RC ven. Bylo to z důvodu, abychom ochránili uživatele i routery vůči bezpečnostním rizikům včas, pokud používají git na svém routeru.

Pokud ano, tak jsme připraveni včas na to zareagovat a vydat opravnou verzi. Výjimečně také během Vánočních svátků, případně prodloužených dovolených.

Vlákna, kde oznamujeme nové verze v RC, tak i po vydání pečlivě sledujeme a jsme rádi za příspěvky, ať už pozitivní či negativní, abychom jej mohli vyřešit v následujících verzích. Když se koukám do vlákna Turris OS 3.11.9 RC, tak lze vidět že verze byla v RC týden a bohužel v žádném příspěvku není zmíněný problém s restartováním.

1 Like