SunnyHome v kontejneru

Už jste někdo zkoušel SunnyHome na Turris Omnia?
Je to dělané pro Docker kontejner

https://www.smartsunnyhome.com

Zdravím Pavle,

myslím že, podle toho co píšou na odkazovaném webu, by neměl být s během SunnyHome v LXC kontejneru na Omnii problém.
Je tam napsáno: Aplikace SunnyHome je vytvořena v programovacím jazyce Java a exportována jako soubor .jar, který je spustitelný na jakémkoliv zařízení, které má nainstalovanou Javu verze minimálně 17.
Já na své Omnii v LXC kontejneru s Debianem bez problémů provozuji stahovač souborů JDownloader, který je také napsán pro jazyk Java.
Takže, podle mě, by mělo stačit na Omnii v LuCI vytvořit LXC kontejner s nějakou distribucí Linuxu. Pak asi pro jistotu doinstalovat českou lokalizaci, pokud není součástí zvolené distribuce. Já jsem s nepřítomností české lokalizace měl problém v programu, který zpracovává naměřená data. Program používal oddělovač desetinných míst a datum ve formátu obvyklém u nás, kdežto OS používal formáty obvyklé v Americe a to nedělalo dobrotu.
Pokračovat budeš tím, že si najdeš příkazy pro instalaci Javy a tu nainstaluješ. A nakonec do tebou zvoleného adresáře nakopíruješ stažený soubor SunnyHome.jar. Příkaz pro jeho spuštění máš na stránce ve tvém odkazu. Co je potřeba udělat pro automatické spouštění programu po startu (restartu) OS ti bude muset sdělit autor programu, to už já nevím.
A vůbec by ti měl poradit spíš on, já o tom zas tolik nevím a informace co a jak také sháním na webech programů, které chci používat. V podstatě jsem ti chtěl jenom napsat, že pro běh programu SunnyHome na Omnii by neměl být potřeba kontejner Docker a měl by normálně fungovat i v kontejneru LXC. Třeba mě ještě doplní a nebo jestli jsem napsal nějaké blbosti tak i opraví někdo znalejší.

Nakonec jsem ze zvědavosti SunnyHome na své Omnii v LXC kontejneru zkusil rozjet a jde to, viz obrázky:

Víc toho nevyzkouším, nemám FVE ani střídač Solax :slightly_frowning_face:

1 Like