SSL inspekce, reputační DB, filtrování a omezování provozu - "dětská pojistka"

Jaké jsou možnosti filtrování odchozího provozu / SSL inspekce / reputační DB?
Možnost filtrování a omezování provozu pro děti… “dětská pojistka”

Pokud je to myslene na deti ne-hackery, tak bych sel cestou OpenDNS a o vic se nestaral. Pouzivame to ve skautske klubovne a od te doby, co jsem to nasadil, jsem o problemech s pristupem na nevhodny obsah neslysel. Ale samozrejme to neprofiltruje obsah socek.

Po chvili hrani v Luci by melo byt mozne vytvorit separatni Wifi pro deti, ktera jim bude automaticky servirovat tenhle DNS server. A treba i muze zakazat provoz na portu 53 smerem ven kamkoliv jinam. A nebo se da ten DNS server nastavit natvrdo detem v zarizenich, pokud se ho samy nebudou umet zbavit a mnozina zarizeni je omezena.

1 Like

Video filtr by tu nebyl? Např. omezit nevhodná videa na různých platformách …

Tak to uz musite nastavit vekove omezeni uvnitr jednotliych platforem. To router nemuze.

Jak funguje vlastně to OpenDNS? Zdá se, že je to placené … ale nikde k tomu moc informací není , Jak určuji co pustím či nepustím?

Placene to myslim neni. Nebo aspon mi to bezi ve skautske klubovne a nic za to neplatime. Vytvoris si ucet, pak zaklikas kategorie webu, ktere nechces resolvovat a hotovo. Na koncovych zarizenich pak akorat nainstalujes klienta, ktery jim podle me akorat sdeluje tvoji verejnou IP, a oni pak vsechny dotazy z dane IP resolvujou podle tveho nastaveni. A klientum pak z DHCP naservirujes DNS servery OpenDNS. A pokud chces byt opravdu drsnak, tak zakazes routovani DNS protokolu na jakekoli jine IP nez OpenDNS.