Ahoj, v Turrisu mám 2 síťové karty v PCI slotu. Když jsem dnes došel dom, tak jsem si všimnul že jedna síť nejede. Koukám na to, v linuxu karta vzpadá v pohodě pomocí příkazu lspci, ale když v administraci dám disabled a enabled, tak síť nezačne fungovat… Když udělám třeba nějakou změnu na síťové kartě, tak se celý systé zasekne. Ve /var/log/messages si myslím žádný problém nevidím… Moc nevím kde hledat dál jestli je PCI karta v pohodě. Můžete nějak poradit?
Ahoj, zkusil bych nějaký rollback nebo factory reset. V minulosti se mi po experimentování s W-Fi stalo, že kartu nebylo také možné ovládat - nezobrazovala se ani ve forisu atd.
Nooo, zničeho nic po tak 10. restartu to naskočilo. Sám to moc nechápu, ale když to funguje, tak už na to nešahám.
Mně to taky přišlo divné, nedokázal jsem si to odůvodnit, ale stávalo se mi to taky a chovalo se to podobně po dramatičtější změně v konfiguraci - když jsem kartu např. nastavil jako klienta místo hotspotu atd. Jednou to přenastavení zpět šlo a jednou ne.