prosím o vysvětlení, jak mají fungovat (kdy se mají zobrazit) na záložce Updater schvalovací dialogy. Ve Forisu mám na hlavní stránce, že čeká na schválení na updater 60.0.7-2. A já už 24 hodin čekám na to, abych to mohl schválit. Předpokládám, že až pak mi to nabídne v.3.9.5
(T1.1, v.3.9.4, pod smlouvou)
Zeditujte si v souboru /etc/config/updater sekci approvals na 0 (nula)
config approvals 'approvals'
option need '0'
a spusťte updater.sh ručně
Někdy se stane, že se uživatelům pod smlouvou (já také) zobrazí menu s možností povolit opožděnou instalaci (převážně když se koukají do Forisu těsně po instalaci updatu)
To menu se zakáže když poprvé proběhnou skripty cronu ze souboru /etc/cron.d/server-uplink.cron , které Turrisu řeknou, že je ještě pod smlouvou. A pokud v době viditelnosti dal povolit schvalování, tak už se zpětně povolování nezakáže a jelikož to menu zmizí tak to nemá přes Foris jak povolit. Pomůže jenom ta editace souboru nastavení updateru.
@ajb007: Dík za radu. Tak jsem to udělal. Chtěl jsem to tak udělat stejně nebo to spustit z Luci. Ale teď mám v /etc/config/ updatery dva. Updater a updater-opkg. Ale v.3.9.5 se nainstalovala.
To je normální stav, už se to tu řešilo (Conflicts between configs , What should I do with /etc/**/*-opkg files?).
Soubory *-opkg vytváří updater.sh , jsou to základní konfigurační soubory jak jsou v instalačním balíčku jednotlivých programů. A protože konfigurační soubory konfigurují nastavení a jsou změněné, tak je nelze přepisovat jejich základní verzí (všechno nastavení by se ztratilo), takže se zapíší jako *-opkg.