potřebuji rozšířit dosah wifi do garáže, kam Turris MOX, který je ve středu domu nedosáhne.
Koupil jsem narychlo nějaký obyčejný router za stokoruny s tím že vše je za Turrisem, tedy nepotřebuju žádné super zabezpečení. Připojený je na ethernet z MOXu.
Bohužel software je tak omezený, že neumožňuje nic jiného než NAT. Trn z paty to vytrhlo, protože se v garáži, kde není ani mobilní signál dá připojit na internet.
Nicméně z dlouhodobějšího hlediska bych to rád nahradil něčím transparentním.
V extrémním případě uvažuji o nákupu Turris MOX Start, ale na to co po tom chci, je to přecejen docela drahé. (~3000 kč s DPH)
Neumíte někdo poradit dostačující řešení za, řekněme, max třetinu až polovinu?
Cos v té garáži použil? Jinak než kupovat další krabičku, tak bych použil už to, co máš, s tím, že bych na něm vypnul službu DHCP serveru, nastavil LAN adresu z rozsahu mimo DHCP na Turris (třeba na 192.168.1.2/24, kvůli managementu) a kabel přivádějící Internet bych přepojil z WAN do LAN portu. Bude se to pak chovat jako víceméně hloupé AP.
Použil jsem tohle. https://www.alza.cz/mercusys-mw301r-d5586322.htm Byl to náhodný výběr z dostupného na skladě abych to mohl koupit cestou a o víkendu. Je to tam nainstalováno už několik měsíců, teď jsem se teprve dokopal k tomu tady položit dotaz.
Konfigurační rozhraní je koncipováno jako úplně pro blbé, ale asi i díky tomu to nejde nastavit pro jiné než to nejobyčejnější použití.
Nezlobím se, ani nedivím, Za tři stovky jsem nečekal zázrak.
Ruční nastavení ip a připojení přes LAN port by asi fungovalo. Ale nefungovalo by DHCP pro uživatele. Garáž není moje ale bratrova. Bratr a jeho rodina si na všech zařízeních manuálně ip nastavovat nebudou. Já jako jejich dvorní IT správce ( ) bych si zase připadal jako jelito.