Rekapitulace roku 2020 a poděkování komunitě

Dobrý den,

blíží se nám konec letošního roku 2020 a pojďme se podívat na naše největší úspěchy, které pro nás byly významné nejen díky vydáním dvou nových majoritních verzích operačního systému řady Turris OS 4.0 a Turris OS 5.0, kde se nám podařilo automaticky aktualizovat routery z verze OpenWrt 18.06 na verzi OpenWrt 19.07.

  • Připravili jsme si nové rozhraní reForis, které je ve vývoji, ale i tak musím říct, že se nám povedlo a k nasazení ostré verze by mělo dojít v následujícím roce. Již teď je možné nahlédnout na nové funkcionality ve vývojové větvi HBL. Získali jsme certifikaci FCC, který nám umožnil začátkem roku prodávat v U.S router Turris Omnia.

  • Dále bychom rádi zmínili zlepšování v systému sběru dat Turris:Sentinel, kde jsme přidali nové minipoty pro HTTP, FTP a SMTP a ve verzi Turris OS 5.2 se bude nacházet přepsaný sběr dat záznamů z firewallu pomocí frameworku Netfilter.

Rádi bych mezi námi přivítal nové kolegy, kteří se budou věnovat obchodním záležitostem, sociálním sítím, automatickému testování a programování. Stojí za zmínku, že jsme po dohodě převzali Facebookovou stránku věnující se routeru Turris a v nejbližších dnech subreddit Turris bude naší oficiální stránkou na kterou budeme odkazovat na našich webových stránkách. Ale veškeré technické záležitosti, prosím, řešte s technickou podporu, která je k dispozici na e-mailu tech.support@turris.cz.

První vánoční neděle je za námi a rádi bychom všem uživatelům poděkovali za jejich aktivitu na komunitním fóru a poskytování cenné zpětné vazby při přípravě a vydávání nových verzích operačního systému Turris OS a také přispíváním nejen do našich repozitářů, ale také do upstream repozitářů. Vybraní uživatelé od nás obdrží poděkování a bude jen na nich, zda se budou chtít s vámi o podělit alespoň digitální formou.

Doufáme, že i přes práci z domova v této nelehké době bychom vám rádi popřáli krásné prožití vánočních svátků a budeme rádi, když s námi zůstanete i nadále.

Za Turris tým
@Pepe

11 Likes

Bedankt voor jullie inzet dit jaar. :+1:

Nepremyslate aj nad nejakym Telegram kanalom?

Teoreticky by sa dal vyuzit aj na support, a v pripade vyuzitia botov aj na nejaky jednoduchy troubleshooting :slight_smile:

Thank you @antartic, we appreciate it!
Even though my post is in Czech, but we don’t forget about the international community, too! The reason it was due to gifts, which we prepared and I don’t want to spoil things.

Prozatím o tom neuvažujeme. Oficiální support je poskytován pouze prostřednictvím e-mailu na tech.support@turris.cz, případně info@turris.cz. Nicméně, co vím, tak existuje neoficiální kanál turris na IRC serveru Freenode.

1 Like

Díky za poděkování, je to od vás milé a není to samozřejmost. Chtěl bych týmu CZ.NIC, který má routery Turris i MOX na starosti, poděkovat za práci a úsilí, s jakým se projektu věnuje a neustále ho vylepšuje.

A abych se podělil s komunitou a symbolicky všem (včetně týmu CZ.NIC!) připil a popřál pevné zdraví a všechno nejlepší v osobním i pracovním životě (nejen v novém roce):

5 Likes

V záhlaví je stále “aktuální” odlkaz na Indiegogo kampaň (a mimochodem směřuje sám na sebe, ne na kampaň) i když je kampaň uzavřená… :wink:

Docela by mne (a možná i další) zajímalo, kolik a jakých routerů Turris/MOX je ve světě (i u nás)… Předpokládím, že o tom máte přehled, mohli byste tyto údaje zveřejnit? Ď

1 Like

ad) Turris reddit: Opravil jsem a díky za upozornění. Ještě to ladíme.
ad) zapojené routery: Zeptám se, ale nic neslibuji.