Původní popis problému
A vy se do Turrise 1.0 dostanete? Ty občasné restarty routeru mi byly nepříjemné, ale dnes přišel mail s tím, že se má router restartovat pro dokončení aktualizací, nic jsem nerestartoval, ale router se samozřejmě zase restart sám a teď jsem totálně v řiti - nemůžu se na něj nijak dostat - WiFi neběží, po LAN se na něj taky nedostanu a dlouhé podržení restart-tlačítka nepomohlo - router proběhl všechny diody, pak na nich začal procházet všechny barvy a skončil na tom, že všechny diody svítí červeně. Ve Win 10 v podrobnostech sítě je automaticky nakonfigurovaná adresa 169.254.58.38, což není ani moje veřejná IP, ani adresa, kterou jsem měl nastavenou pro vnitřní síť.
„Řešení“
Restart-tlačítko jsem držel přes půl minuty a nechal router, ať si žije vlastním životem. Po nějaké době naběhl a po otevření 192.168.1.1 se spustil instalační wizard, který ale hlásí problém s DNS. Přeskočil jsem wizard, dal jsem test připojení ve Forisu a už to jelo, takže jsem zkusil znovu spustit wizard ( 192.168.1.1/wizard ) a teď už v něm visím na automatických aktualizacích, tak jsem zvědavý, jestli to doběhne nebo ne.