Přestal mi fungovat USB LTE modem

prosím o pomoc - zprovoznil jsem externí LTE modem dle wiki, vše se zdařilo, jelo to hned.

Dnes, když zapojím modem do routeru podruhé, tak to akorát dělá do logu

  Jul 18 18:40:04 turris netifd: Interface 'LTEmodemUSB' is setting up now
  Jul 18 18:40:04 turris netifd: Interface 'LTEmodemUSB' is now down

a nejede to.

Přendám modem do notebooku a hned naběhne.

Update: ještě jsem zkusil modem z LuCI konfigurace odstranit a znovu přidat s tím samým nastavením a běží to jako prve, vypadá to na bug v omnia sw.

Na co se mám kdyžtak podívat, až se to stane znovu, kam se to ukládá ?

Ahoj na LTE jedu 3 roky a po prechodu na TOS5 mne po restartu taky nebezi rozhrani. Na problemu sam pracuji a mam nekolik reseni po restartu modemu pomoci uqmi je lte registrovano do site operatora ale rozhrani neni nahozeno. musim pomoci AT prikazu restartovat LTE modem (echo -e “AT+CFUN=1,1” > /dev/ttyUSB2) a potom v luci nebo pomoci ifup nahodit rozhrani. V soucasnosti to mam jako nouzove reseni osetreno pomoci cript v cron. ktery hlida zda je rozhrani nahozeno a pripadne provede reset LTE a nahozeni rozhrani. proc to tak je, ale zatim se mne nepovedlo zjistit. testuju vsechny operatory a u kazdeho je problem trochu jiny. (treba t-mobile mne v pravidelnych intervalech odhlasuje ze site a musim jeste do scriptu pridat manualni prihlaseni do site, pouzivam uqmi prikazy).

ok, díky za info. Kombinace ‘echo -e “AT+CFUN=1,1” > /dev/ttyUSB1’ a ifup na název rozhraní dle /etc/config/network u mě nefunguje, zato zabere ‘/etc/init.d/network restart’ a modem se probere.

Otevřel jsem dotaz na support, protože to vypadá na chybu sw a je to otravné to pokaždé takto postrkovat.

Tak pokud bys nasel ty nebo support reseni. hod sem info. dik

[SOLVED] Po aktualizaci na 5.1.1 ohledne LTE vse funguje jak ma. nevim co clapci a slecny v TOS zmenili, ale diky moc celemu tymu.