Prenos konfigurace Turris 1.0 -> Omnia + kde koupit SFP(+) fiber modul

Zdravim
bezi mi doma T 1.0 a koupil jsem Omnii. Je nejak mozne prenest konfiguraci z T na O? Ze sluzeb mi tam bezi jen DynDNS a OpenVPN. Je mi jasne, ze treba klientske certifikaty OVPN budu muset znova vytvorit, ale nechce se mi drbat s PPoE pripojenim, forwardovanim portu, fixed DHCP leases, IP rozsahy a tak.

  • dotaz bokem, kde se da koupit SFP modul na optiku? Mam CETIN, tak mi prijde zbytecny zivit konvertor, kdyz to muzu pripojit naprimo, ale nikde (rozumne) jsem nenasel kompatibilni moduly k prodeji.

Diky!

Tak jako jde to celkem snadno pokud jste na stejné verzi Turris OS
Většina konfigurací je v /etc/config adresáři tam je to dyndns i openvpn

Pro openvpn ještě pŕeneste /etc/ssl/ca a nemusíte to znova generovat stačí je přenést.

Pokud máte ještě nějaké další nakonfigurované linux démony tak configy jsou v /etc/<název> tak přesuňte co potřebujete.

:slight_smile: to jsem nasel, ale to je RJ45, ja hledam GPON na CETIN pripojku
Podarilo se mi najit neco na Slovensku, tak snad to dojde.

Diky, ja se vcera vydal touhle cestou a prekopiroval relevantni casti etc/config souboru. OpenVPN mi ani tak nevadi, stejne jsem se chystal zmenit par drobnosti.

Nicmene problem - vsechny zarizeni (Android, Win10) jedou, ale rano se probudi zena a jeji zk*rvenej iphone tvrdi, ze wifi je bez netu. Pricemz to nemuze byt wifinou na Omnii, protoze to hlasi i na AP jinde v byte, ktery je do site pripojeny pres ethernet. Pritom v konfiguaci site zadnej rozdil nevidim. :cry: Pry connection timeout.

Mozná bych porovnal /etc/config/network a /etc/config/firewall z Turrisu a z Omnie možná se na začátku lehce liší, vím že jsou tam jinak IPv6 adresy a pokud je to cross verzi tak tam může být více rozdílů v syntaxi tak možná bych postupoval tak že do čistého nového /etc/config/network a /etc/config/firewall z omnie přidával ty sekce které máte uživatesky nastavené pro vaši síť.

Ještě je možné podívat se zda jsou nějaké chyby v /var/log/messages tim se dá odhalit mnoho konfiguračních chyb

IPv6 je v obou vypnuta.
Ja prave kopiroval jenom relevatni sekce do cistyho a neprepisoval cely konfiguraky.

Nasel jsem nejakou zminku, ze iOS vadi nestandartni porty DHCP, tak jeste vecer zkontroluju to. Cert aby vzal Apple.

/EDIT, tak je to tak - pokud by nekdo narazil na to same co ja, tak staci odmazat “nestandartni” port v dhcp konfiguraci, viz.:

V Turris OS je normální option port '0' což vypne DNS přes dnsmasq a místo toho se používá Knot Resolver anebo u původního Turris 1.x Unbound.

Jsem bohuzel trochu BFU - a navic mam v rodine jen 1 iphone, takze se mi blbe testuje - ale na T 1.0 to s portem 0 fungovalo, ale na Omnii ne. Kdyz jsem to smazal, tak iphone vesele jede.
Muzu zkusit vratit zpatky, jestli se iphone zase rozbije, nebo ne.