Forum jsem projel a vyzkoušel nastavení jak v eForis , tak v Luci.
Zařízení několikrát resetováno + automatický update.
Vyzkoušeno vícero kabelů, no už nevím čím by to mohlo být a ani kam se podívat, jaké nastavení změnit.
Při zapojení do stávajícího routeru (lte modem) nejspíš vlivem špatného signálu dostávám error :
“Updater execution failed:
runtime: [string "requests"]:432: [string "utils"]:443: Unable to finish URI (https://repo.turris.cz/hbs/omnia/lists/base.lua): Download failed: Could not resolve host: repo.turris.cz”"
Možná to souvisí, možná ne.
Po úspěšné aktualizaci mi internet skrze lte modem funguje.
Zkusím update i posledního FW. Za pomoc / radu díky předem.
Já to mám takto. jediny problem byl v minulosti když cetinu přesekli optiku nekde po trase mezi dslamem a jejich dalšími prvky. ale jak to naběhlo tak to bylo zpět funkční.
A to mám dokonce od modemu do routeru několik propojenych ethernet cabelů přes dva patch panely protože jsem nechtěl WAN posílat po switchi.
Chápu dobře že už vám to běhá, ale ne přes ppoe ale zapojené za jinym routerem? Zkuste toto nastavení. pokud máte aktulní TOS tak to bude určitě fungovat. jinak logy pppoe jsou ještě jinde. zkuste v luci pohledat system a ty druhé logy. je to tam defaultně přítomné
LTE router => Omnia (DHCP automatika) => LAN internet běží.
Připojení Terminátor => Omnia (nastaveno PPPoE, jméno + heslo i VLAN 848 ) a net nejede.
zkoušel jsem jak eforis i nastavení v Luci (eth2.848 - viz fórum )
Je to čerstvě zapojené, v úterý jsem tu měl technika a mělo by to šlapat. Musím sehnat jiný router, abych ověřil připojení přes VDSL. *Je to teď čerstvé, tak předpokládám že to cetin i Terminátor(Zyxel) na VDSL bonding fungují správně.
tak jestli si připojený přes LTE > Omnia a jede to a VDSL terminator > Omnia a nejede to přičemž to máš dobře nastavené tak je asi problém v modemu. pokud máš ale LTE router tedy router tak by si měl zkusit WAN PPPoE otestovat i přes to. A určitě zkus tu omniu a projít logy: "