Pozvánka na LinuxDays 2019

Milí Turristé,

letošní ročník LinuxDays 2019 se uskuteční tuto v sobotu 5.10. a v neděli 6.10 v Praze na Fakultě Informačních Technologií v areálu ČVUT.

Můžete se přijít podívat na přednášku v angličtině od Michala Hrušeckého (@miska), vedoucího projektu Turris, s názvem What is new in the Turris world, kde se můžete dozvědět, co se událo za tento rok, co je nového a jak se nám daří spolupracovat za tento rok, která je v sobotu od 11. hodiny v učebně 111.

V sobotu od 14. hodiny jsme si pro vás připravili workshop s názvem Vytváříme balíčky pro OpenWrt, kde vás já s kolegou @paja společně provedeme krok za krokem jak balíček vzniká. Co je potřeba ke cross-kompilaci, jak takový Makefile pro balíček vypadá. Co v něm je důležité, jednotlivé proměnné si vysvětlíme, přidáme pokud je potřeba konfigurační soubor, init script. Následně balíček zkompilujeme a otestujeme na routerech Turris, které budou k dispozici. Prezentace by měla být později ke stažení.

Během víkendu se za námi můžete zastavit na stánku, kde si budete moct prohlédnout modulární router Turris MOX, popovídat si s vývojáři a také zde najdete swag.

Účast na konferenci a na jednotlivých přednáškách, workshopech je zdarma, ale je vhodné se zaregistrovat na webových stránkách https://linuxdays.cz.

Těšíme se na vás!
Váš Turris tým

2 Likes