Pomalá rychlost LAN

Dobrý den,

mám problém s rychlostí internetu právě mně zapojili optiku 1000/1000 a sotva se dostanu na půlku rychlosti. když zapojím LAN kabel z modemu přímo do počítače tak to fičí, ale přes MOX ne.

Datové rozvody v bytě CAT 6
Čistá instalace MOXu
MOX aktualizovaný

Díky za pomoc

1 - Jak to měříš ?
2 - Jaké aplikace máš instalované ?
3 - Zkusil si vypnout Sentinel ?

Měřím to přes webovou aplikaci měření rychlosti poskytovatele. (Nej.cz)
Aplikace nemám žádné. Pouze výchozí
Sentinel není nainstalován.

Kvalita měření záleží nejen na tobě ale i proti straně měření … zkus i speedtest.net.
Další faktor je denní doba.

Toto je měřeno přes MOX

Toto je měřeno rovnou z modemu

Mezi měřením je asi minuta.

Zkoušel jsem nainstalovat netdata a sledovat zatížení procesoru a vytížení linky. procesor na 100% neběží.

Jestě je zajímavé že když jsem po instalaci zapojil do MoXe ubiquiti tak tam je skoro symetrických 200/200

Ještě jsem zkusil nainstalivat do routeru balíček Měření Rychlosti a v routeru jsem to naměřil.

Je vidět, že vše je relativní :slight_smile: … potvrdila se zásadní závislost na testovacím serveru. Krom toho LibreSpeed měří v noci. Být tebou, jsem spokojen.

Já jsem na lince 250/100 … a pokud něco velkého stahuji, nikdy nedosáhnu maxima download. Limitace bývá na straně serveru, kde je uložený stahovaný soubor.

Za tu svoji linku platím 250 korun českých, předchozí parametry jsem měl 100/100 za stejnou cenu.

Pokud bych se někdy rozhodoval pro jiné připojení … asi bych si za 1000/1000 nepřiplácel, protože je to u domácí sítě k ničemu. Hodilo by se to jen tehdy, pokud často nebo trvale komunikuješ se servery, které tuto rychlost povolí nebo sám provozuješ na na svém HW aplikaci (server) masivně využívanou více uživateli na www.

Osobně bych ocenil být připojen přímo na nějaké páteřní lince pro minimalizaci ping

Ahoj,
aké moduly HW maš v tom MOXe?

Máš tam viac LAN? Či to meriaš cez WiFI?

Mox mám A + E + G

Ano mám tam Ubiquiti WLAN a Ubiquiti Controler Raspberry

Wifi tam je ta malá na A, ale není zapnutá

Má MOX vůbec takovou propustnost aby zvladl symetricky gigabit?

1 Like

Já jsem na tom velice podobně, jen na Turris 1.0 a T-mobile. Dám-li UTP z modemu přímo do PC, jede mi to těch 1000/1000, ale Turris mi na netmetru měří ± 700/500.
Má ještě někdo podobné problémy?

Projděte si fórum, problém zde již byl zmiňován a rozebírán

Hledám, ale nacházím buď nevyřešená témata nebo info, že by měla pomoct odinstalace suricaty a pakoně. Ani jedno nemám. Navedeš mě na nějaký příspěvek, kde se to vyřešilo? Jestli teda o nějakém víš. :slight_smile: