Zdá se mi, že na fóru chybí zvláštní sekce podpory pro začátečníky (BFU). Turris Omnia vlastní minimálně stovky uživatelů, kteří nemají příliš mnoho zkušeností s Linuxem a prací v příkazové řádce. To je prostě fakt. Můžete se nad tím pozastavit, zanadávat, zasmát se, ale to je tak všechno, co s tím můžete dělat.
Řada z nás je OCHOTNÁ se učit a potřebuje při svých prvních krůčcích pomoc. Zatím se mi zdá, že se v lepším případě setkává se naprostou lhostejností. Pokud se - o hrůzo! - začne takový začátečník chovat asertivně, dostane tak maximálně kartáč a vše skončí jako v diskusi na rootu. Blbé fóry na adresu Windows a šlus.
Takhle by to nemělo vypadat: https://forum.test.turris.cz/t/why-cant-samba-just-work/2076/30
Nestálo by za úvahu zřídit zvláštní sekci pro začátečníky? Klidně s úvodem o tom vysvětlujícím (znovu) co Turris ja a hlavně CO NENÍ. Ale aspoň v prvních krocích byste nás trošku navést mohli. Řadu věcí jsem zvládnul i já - a to jsem příkazovou řádku viděl naposledy před 20 let (DOS).
Prosím, zvažte to! Díky!
Michal
P. S. A do riti - promiňte moji klačtinu - konečně přeložte do angličtiny aspoň ty návody co jsou už hotové. I když nesedí na aktuální verzi prostředí na 100%, dá se s nimi začít.